El congrés de Junts ha estat plàcid per Puigdemont i Jordi Turull. Tots dos s'han coronat com els principals líders de la formació independentista, en detriment de la fins ara presidenta del partit, Laura Borràs, que passa a ser la presidenta de la Fundació de Demòcrates. En el conclave hi han assistit tota mena de famílies que provenen de diferents tradicions polítiques, però el congrés també ha servit per reflectir que les aigües estan calmades dins de Junts. El partit ha fixat les seves línies mestres per tornar a recuperar la Generalitat i, tot plegat, ha comptat amb la participació de diversos VIPs que han vingut com a convidats. També hi han assistit alcaldes que provenen de l'espai ideològic de Convergència, com ara el vicepresident de la Diputació i alcalde d'Igualada, Marc Castells, juntament amb l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, o el de Banyoles, Miquel Noguer, a més del de Calella, Marc Buch. També l'històric dirigent de Convergència, expresident de la Diputació de Barcelona i exalcalde de Martorell, Salvador Esteve

Andoni Ortúzar en el congrés de Junts / Carlos Baglietto
Andoni Ortuzar en el congrés de Junts / Carlos Baglietto

Qui tampoc s'ha volgut perdre la cita de redefinició i consolidació de Junts és el president Artur Mas, que ha arribat al congrés extraordinari de Calella per sentir les paraules del nou president del partit, Carles Puigdemont. De fet, Artur Mas fa aquest pas després de fer públiques les seves intencions d'afiliar-se al partit, juntament amb el president Pujol. El president Mas va assenyalar el passat dimecres que "no és un tràmit qualsevol", sinó que té un cert “simbolisme” i, per això, apunta que s'haurà de triar bé el moment. Per això, diu, ja hi ha converses amb el secretari general de Junts, Jordi Turull. També l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert hi ha sigut present. 

Els convidats per part de Junts

El conclave d'aquest diumenge també ha comptat amb l'assistència de diversos dirigents d'altres formacions polítiques, com ara el president del PNB, Andoni Ortuzar, qui, per cert, s'ha endut una forta ovació. Precisament, els nacionalistes bascs tenen una relació fluida amb Junts per Catalunya i mantenen una coordinació estratègica al Congrés dels Diputats. Són habituals les converses entre les dues formacions, com per exemple la del passat febrer a Montserrat

D'altres dirigents que han assistit al congrés en qualitat de convidat són el president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, Josep Maria Jové. També el portaveu de Bildu al Congrés, Jon Iñarritu, i el dirigent del BNG Ruben Cela. Per part del PSC hi han assistit Joaquim Fernández i Xavier Amor, mentre que per part del PI, Maria Antònia Sureda. També el president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, mentre que per part de l'ANC i l'AMI, la secretària Noemí Coll i el vicepresident Salvador Coll. Una altra dirigent que s'ha fet notar és la vicepresidenta del Barça, Elena Fort, que ha assistit al congrés amb una samarreta del club blaugrana. 

Jon Iñarritu en el Congrés de Junts / Carlos Baglietto
Jon Iñarritu en el Congrés de Junts / Carlos Baglietto
Elena Fort congrés de Junts / Carlos Baglietto
Elena Fort al congrés de Junts / Carlos Baglietto

Per part de l'FMC, David Bote, mentre que per Pimec hi ha assistit el seu president, Antonio Cañete. També hi han sigut presents Benet Maimí, de Foment; Michela Albarello de CCOO; Camil Ros d'UGT; Marc Salles de la Intersindical; i Joan Caball d'Unió de Pagesos. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!