Amb comptagotes van sortint a la llum els missatges i àudios que comprometen Luis Alvise Pérez, eurodiputat de Se Acabó La Fiesta (SALF), denunciat per haver cobrat 100.000 euros en efectiu per finançar la campanya electoral de les europees, en les quals el seu partit va treure tres escons, i pagar judicis perduts. La darrera entrega publicada per El Diario.es és un contingut de la conversa telefònica del passat 13 de setembre que s’inclou entre la documentació que està en poder de la Fiscalia, que ha obert investigacions arran de la denúncia que va interposar Álvaro Romillo, fundador de l’empresa Madeira Invest Club (IMC), que és el finançador dels fons que va rebre Alvise. En aquesta conversa, l’eurodiputat va alertar Romillo que era investigat per la Guàrdia Civil per una denúncia davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), a la qual va acusar de ser una organització “corrupta” controlada per “persones de l’Ibex” a les quals ha intentat investigar.

La xivatada d’Alvise

La conversa del 13 de setembre dura en total 17 minuts i en aquesta, Alvise afirma: “Et volia comentar que va contactar amb mi un de l'UCO (Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil) preguntant-me per tu. I jo li deia que dono molt suport a la teva plataforma per què és llibertat financera, etc. Que fins i tot he participat en un acte donant-te suport per què em sembla que el que feu és collonut, etcètera. I vaig preguntar per què t’investigaven. Em deien que tenies una identitat prèvia amb un altre nom, etc. Em van dir que t’estava intentant investigar i tal per una sol·licitud ics de no sé qui a la CNMV, que suposo que serà el tema aquest de la llicència i no sé què”. Romillo li comenta que el 2022, la CNMV els va sol·licitar que tanquessin (Madeira Invest Club) i van fer una advertència en l'àmbit global que no estaven a la CNMV i els va treure en una llista. Alvise Pérez continua la conversa i respon. “Jo t’ho dic perquè la CNMV és força corrupta, que la gestiona persones de l’Ibex-35. Que t’haig d’explicar... Nosaltres hem intentat investigar algunes persones de la CNMV, i per això també ens han intentat, doncs això, fotre amb alguns amics meus. En fi, un rotllo. Però només perquè ho sàpigues, d’acord?”.

En la mateixa conversa telefònica, que es va produir dos mesos després que Alvise cobrés els 100.000 euros en metàl·lic de Romillo, i tres dies abans que l’empresa Madeira Invest Club (MIC) tanqués, l’eurodiputat promet lluitar per “la llibertat financera” i contra “el saqueig fiscal” obligant a legislar a favor del seu negoci i de les criptomonedes quan sigui “clau de govern amb Feijóo i Abascal”. Anteriorment, en altres missatges de text de captures de WhatsApp, Alvise demanava a Romillo "fons que no requereixin ser controlats pel Tribunal de Comptes”, uns diners que aportava a canvi d’aquests favors polítics, i on Alvise es comprometia a fer “lobby massiu” a Europa a favor de les criptos, divises i la independència fiscal. Tres dies després d’aquesta conversa, el 16 de setembre, l’empresa de Romillo va haver de tancar per no poder pagar les altes rendibilitats que havia promès als seus inversors, que arribaven fins al 53%, i els milers de denúncies presentades contra MIC per considerar el negoci una estafa piramidal, i que han arribat fins a l’Audiència Nacional. 

El “terrorisme fiscal” com a excusa

Aquest mateix dijous, dia en què es van publicar aquests comprometedors missatges de text i una part de l’àudio del 13 de setembre, Alvise Pérez va difondre en el seu canal de Telegram un vídeo en el qual confessa que va cobrar 100.000 euros en metàl·lic de l’empresari Álvaro Romillo i admet ser “culpable de defensar-me del terrorisme fiscal”, de no haver declarat el cobrament per evitar que l’Estat s’emporti “més de la meitat dels impostos” i d’haver cobrat els diners com a autònom i sense factura “per poder tenir estalvis amb la finalitat de no enriquir-me per la meva activitat política" i insta els seus seguidors a seguir “la insubmissió fiscal” i no pagar impostos davant el que considera un espoli fiscal per part de l’estat. “Em diran corrupte i manipulador per una factura sense IVA, però diguin-me qui de vostès no ha fet petits sacrificis de moral per arribar on és?", afirma Alvise, que creu que tots aquests suposats delictes de finançament il·legal i d’haver vulnerat la llei de partits quedaran en res. “Avui soc l'acusat i me'n deslliuraré, com sempre, perquè darrere de les calúmnies i els missatges entretallats no hi ha res més que una complementària d'hisenda. Però bé, no soc jo qui està realment en judici. El que està en judici és el mateix sistema”, va declarar Alvise.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!