Més novetats sobre el cas que vincula Begoña Gómez. El jutge Juan Carlos Peinado, que investiga la dona de Pedro Sánchez per presumptes delictes de corrupció en els negocis en el sector privat i tràfic d'influències, ha canviat de dia la declaració dels cinc testimonis que estaven citats aquest dijous, 6 de juny, i ha ajornat la cita per al pròxim diumenge, 16 de juny a partir de les 12:00 hores. Tanmateix, el jutge ha afegit que com està de guàrdia aquest dia no pot garantir l'hora a la qual se celebraran les declaracions. Malgrat que és poc habitual que se celebri en diumenge, la llei contempla que tots els dies són hàbils per dur a terme el procés judicial. 

L'ajornament de la cita havia estat sol·licitat per l'advocat de Begoña Gómez, Antonio Camacho, al·legant que el mateix dia havia d'anar a un altre judici a l'Audiència Nacional, en concret, pel cas Nummaria de frau fiscal. La resposta del jutge Peinado ha estat citar-los a declarar el 16 de juny. En concret, estan citats el conseller delegat (CEO) de Red.es, David Cierco; el que va ser director general de Red.es Alberto Martínez Lacambra; de l'economista i advocat de Innova Next SL Luis Antonio Martín Bernardos; del director de l'assessoria jurídica en Red.es, Ignacio Espejo Saavedra Hernández; i de Luis Prieto Cuerdo, director d'Economia de Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital.

La denúncia de Manos Limpias

La decisió del jutge d'obrir diligències va comptar amb l'oposició de la Fiscalia que, una vegada que va tenir coneixement que s'havia obert procediment, va presentar un recurs davant l'Audiència de Madrid demanant que ordenés l'arxivament de la causa, finalment el va rebutjar. Manos Limpias acusa Gómez d'actuar "prevalent-se del seu estatus personal" com a dona del president del govern espanyol: "Ha vingut recomanant o avalant per carta de recomanació amb la seva signatura a empresaris que es presentaven a licitacions públiques". El passat dimecres, l'Audiència Provincial de Madrid  va avalar la investigació a Gómez esgrimint que l’escrit original del sindicat ultra exposa “dades objectives suficients que legitimen l’inici de la investigació”.

El sindicat Manos Limpias va donar suport a la seva denúncia basant-se en les informacions publicades per diversos diaris digitals i de paper, així com el conegut per tertúlies televisives. En una nota de premsa, Miguel Bernad —secretari general de Manos Limpias— va recalcar que es basava en informacions de mitjans de comunicació i que en cas que les notícies no fossin certes havien de ser "els qui les van publicar" els qui assumeixin "la falsedat".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!