Corinna Larssen no perd oportunitat de carregar contra Joan Carles I, amb qui durant anys van tenir molt més que una amistat. L'última confessió de Corinna és que conserva vuit caixes amb documents secrets de l'Estat, cartes d'amor i fotografies personals, acumulades durant tots els anys que va ser amant del rei emèrit. Així ho ha revelat Corinna en la nova sèrie-documental Juan Carlos: la caída del rey, que s'estrena el dilluns vinent a la plataforma SkyShowtime i està formada per 4 capítols i cada setmana s'estrena un de nou. El món a RAC1 ha tingut accés als dos primers capítols i ha revelat alguna de les confessions més sucoses que s'expliquen sobre Joan Carles. La que apunta les revelacions més explosives és Corinna, que apareix amb el compromís de revelar tota la veritat després que la seva relació amb l'emèrit fracassés. "Una prova del fracàs és que jo estic avui aquí revelant informació que s'hagués mantingut secreta per sempre", assegura.

L'incident a Botswana, el declivi de Joan Carles I

La nova sèrie-documental sobre Joan Carles I està produïda per un equip de periodistes alemanys. A banda de Larssen, també hi apareix l'excomissari José Manuel Villarejo, que assenyala els moviments del CNI per silenciar-la, i fins i tot, el primer marit de Corinna, Philip Adkins, que segons s'apunta actualment té una relació molt estreta amb l'emèrit, per tal de demostrar aquesta relació Adkins truca a Joan Carles durant la gravació de l'episodi "majestat ets per aquí", li pregunta alhora que li explica que no es creuen que són amics "Qui no s'ho creu?, si som millors amics", respon Joan Carles. Aquesta amistat fa anys que es manté, i en concret, Adkins també estava en la famosa cacera a Botswana de Joan Carles I l'any 2012, que va suposar l'inici del seu declivi com a monarca espanyol. Recordem que el rei va caure durant la cacera es va trencar el maluc, i va haver de tornar d'urgència per ser operat a Espanya. Després de l'operació va pronunciar una frase, que ja ha quedat a la memòria de tothom, el famós "ho sento molt, m'he equivocat i no tornarà a passar". 

L'operació d'urgència va obligar la casa reial a explicar el que havia passat i la premsa va descobrir l'existència de Corinna Larssen. Segons explica ella mateixa va fer tot el que va poder per ajudar el seu amant, però un cop van arribar a Madrid, van començar els problemes. "Vam fer tot el que vam poder per portar el rei viu cap a Espanya i amb prou bona forma perquè el poguessin operar. Però ell es va adonar que no tindria ajuda, que no vindria cap avió del govern espanyol, que la seva família no havia organitzat un avió per venir-lo a buscar... jo vaig trobar la manera. Vam anar a Madrid, vaig deixar gairebé tot l'equipatge a l'avió, i quan me'l van enviar després algú hi havia tirat àcid a les meves bosses", explica Corinna en la sèrie-documental. Villarejo reafirma la versió de Larssen i apunta a la reina Sofia. "Quan algú entén que les errades sexuals del rei poden ser un problema d'Estat, es busca la fórmula perquè desapareguin. Reconstruint el que vaig investigar aquell dia, el primer error comença quan la reina diu al CNI que facin fora Corinna si volien que ella anés a l'hospital a veure el rei".

La falsa fotografia de la cacera de Botswana

Corinna explica que després de l'accident a Botswana, La Zarzuela va prendre una decisió dràstica, i no només se la va treure de sobre a ella, sinó també a l'emèrit. Relaciona així la filtració de la famosa foto del rei que va fer la volta al món i se'l veia somriure davant d'un elefant mort i que va destrossar la seva reputació. La sorpresa ve quan Corinna revela que aquesta imatge no correspon amb el viatge a Botswana, sinó d'un safari anterior, és per aquesta raó que considera que va sortir a la llum per acabar de rematar Joan Carles. "Quan treuen la notícia el 2012, aquestes fotografies eren d'un altre safari. No hi havia periodistes en aquest viatge. Havien de venir de dins perquè ningú tenia accés a aquesta informació", relata.

El rei emèrit va demanar la mà de Corinna al seu pare

El capítol de la cacera va ser el que va portar a la ruptura entre Corinna i Joan Carles —una relació que va començar el 2004— i de la qual Corinna estava molt convençuda, ja que, afirma que estava molt enamorada. Fins i tot, el rei va viatjar a Berlín per conèixer el pare de Corinna i demanar-li la seva mà. "Si al principi era una mica reticent i cautelosa, al cap d'un temps això va desaparèixer perquè era molt clar que teníem una relació seriosa. Jo també estava molt enamorada d'ell. Això nostre era una relació molt profunda i verdadera. El rei va viatjar per veure al meu pare a soles per assegurar-li que era molt seriós amb mi. M'ho va proposar amb un anell de compromís preciós"

Segons s'explica, Corinna vivia en un pavelló de caça a prop de Zarzuela que el rei havia posat en ordre perquè ella s'hi pogués instal·lar, i l'anava a veure cada dia, però a partir de l'accident durant la cacera del rei, la relació s'acaba de manera sobtada i, per tant, ella fuig cap a Mònaco, però amb tots els documents que havia acumulat durant la seva relació. 

Joan Carles I amb Corinna i el seu fill un Nadal / BBC

8 caixes amb documents oficials

Durant el primer capítol, Corinna obre una de les 8 caixes i explica que són documents oficials, on s'inclouen un gran nombre de relacions polítiques i internacionals d'Espanya. "Heu de saber que el rei m'acostumava a escriure de forma diària, així que hi ha centenars de cartes personals, notes, missatges que arribaven amb flors... A les caixes hi ha un nombre de documents relacionats amb temes polítics o de relacions internacionals confidencials a Espanya. Si agaféssim el contingut d'aquestes vuit caixes, segurament podria documentar cada dia o setmana des del principi d'aquesta relació", detalla Corinna. 

Corinna relata que el CNI era coneixedor que ella tenia tota aquesta informació, i per això, va enviar agents a la seva casa de Mònaco, al·legant que l'estaven protegint de la premsa. En aquell moment, li van demanar que recopilés tota la informació que tenia guardava i l'entregués a Espanya. "Se'm va explicar que havia d'ajuntar documents personals, cartes, fotos... per descomptat, vaig fer-ne cas. Això m'ho va demanar el rei però també el general Sanz Roldán com una operació per protegir-me dels paparazzis a Mònaco. Però a Mònaco no es permet l'entrada de paparazzis a dins d'edificis. El meu edifici tenia un nivell de seguretat molt alt i estava al costat de la comissaria de policia. El rei em va dir que aquesta missió s'estava duent a terme amb el permís del príncep Albert", explica Corinna. 

La fugida de Corinna cap a Londres

Durant l'emissió de la sèrie-documental, Corinna és una màquina de destapar secrets sobre la seva relació amb l'emèrit. Seguint amb el seu relat, assegura que temia per la seva vida, i per això va acceptar les ordres dels agents del CNI i va recopilar la informació, les va guardar en 8 caixes, i va anar fins a l'aeroport de Niça acompanyada dels agents on els esperava un avió privat fins a Madrid. 

Segons explica Larssen, va aconseguir vacil·lar els agents i va escapar amb els papers a Londres. El vol estava reservat al seu nom, i va ordenar els auxiliars de vol que pugessin les caixes. Mentrestant, va demanar el seu passaport als espies afirmant que havia d'incloure'ls a la llista de passatgers, però va fugir i va agafar l'avió sola. Un cop va arribar a la capital anglesa l'estava esperant el seu equip de seguretat, que la va acompanyar fins a una cambra cuirassada. Davant l'error flagrant, el director del CNI, Félix Sanz-Roldán, va viatjar fins a Londres per amenaçar Corinna i recuperar els documents, ella es va negar en rotund. Corinna adverteix que més d'una dècada després els secrets de Joan Carles I segueixen sota el seu poder a la cambra cuirassada de Londres.