Nou incident a la desfilada militar del Dia de la Hispanitat a Madrid. Un paracaigudista, que havia de desplegar una bandera espanyola de grans dimensions, s'ha entortolligat amb la rojigualda, mentre davallava fins al Passeig de la Castellana. Així doncs, durant uns instants, no ha pogut desplegar-la correctament. I, per un moment, l'escena ha recordat a l'incident de 2019, quan un altre paracaigudista equipat amb una bandera espanyola gegant es va estimbar contra un fanal a l'hora d'aterrar. Val a dir que, finalment, el paracaigudista ha aconseguit estendre la bandera perquè es veiés correctament. 


En declaracions a TVE, l'encarregat de fer el salt, el soldat Óscar García, de la Patrulla Acrobàtica de Paracaigudisme, ha afirmat estar "molt orgullós del salt". Alhora, ha explicat que "és un salt psicològicament difícil perquè hi ha molta gent mirant", però ha assegurat que "ha sortit tan bé com podia sortir a excepció del petit incident". En relació amb l'embolic que s'ha fet amb la bandera, ha indicat que "estan entrenats per aprendre a resoldre errors com aquest".

Sánchez no aconsegueix evitar ser xiulat 

Un any més, Pedro Sánchez ha estat escridassat durant la seva arribada a la desfilada militar del 12-O.  Aquest any, per intentar evitar-ho, el president del govern espanyol, s'ha saltat el protocol per arribar més tard que els monarques. D'aquesta forma, ha intentat evitar una xiulada que s'ha produït igualment. El president espanyol, que ha fet esperar els reis dins del cotxe, ha hagut de sentir crits de “fora, fora” i “Sánchez dimissió!”, entre altres.

Concretament, el protocol dictamina que els Reis són els últims a arribar, però aquest 12-O no ha estat així. El cotxe dels monarques ha arribat minuts més tard de les 11.00 hores a la zona on està instal·lada la tribuna a la plaça de Lima de Madrid. I uns segons després ho ha fet el vehicle del president del govern espanyol. Un període de temps durant el qual s'ha pogut escoltar clarament com algú del personal de Casa Reial ordenava "no obriu la porta que el president no està". 

Una desfilada militar amb més de 4.000 soldats 

Felip VI ha presidit aquest dimecres la tradicional desfilada militar pel Dia de la Hispanitat. Hi han participat més de 4.000 efectius, 150 vehicles i 84 aeronaus. Així doncs, els Reis Felip i Letícia hi han assistit acompanyats de la infanta Sofia. Qui no ha pogut anar-hi ha estat la princesa Leonor, que està estudiant en un col·legi de Gal·les.

Finalment, a la desfilada aèria, una de les protagonistes ha estat la Patrulla Àguila, la patrulla acrobàtica de l'Exèrcit de l'Aire i de l'Espai. Enguany, la patrulla ha extremat les precaucions per evitar errades en els colors del fum amb què els avions pinten la bandera espanyola al cel.