L'actriu Elisa Mouliaá, denunciant de l'expolític Íñigo Errejón, ha parlat aquest dilluns per primera vegada en públic després que la setmana passada fes pública la seva experiència amb qui fins ara havia estat portaveu del grup parlamentari de Sumar al Congrés dels Diputats. En declaracions al programa Espejo Público d’Antena 3, Mouliaá s'ha defensat de les crítiques d'aquells que l’acusen d’haver seguit el joc al polític i assegura que cal entendre que el que li va passar amb ell no hauria de passar. A més, ha dit que ella es va "plantar" i li "va parar els peus" quan ell la va portar a casa seva després de la festa.

L’actriu ha denunciat a la policia que Errejón la va tancar en una habitació amb baldó i que li va fer tocaments el mateix dia que es van conèixer en persona, i que aquests tocaments van ser sense el seu consentiment. “Això no es fa sense abans tenir una bona conversa, això no es fa, i s'ha d'entendre”, ha remarcat Mouliaá, que assegura que tots els fets denunciats són verídics i que té moltes captures de missatges que poden ser proves del delicte.

"Les proves estan a favor meu, poden testificar les meves amigues, la meva família; va passar el que va passar i he parlat perquè tot va esclatar i em va semblar horrible no dir res", ha afegit la denunciant, que ha especulat sobre possibles problemes de salut mental de l’exportaveu de Sumar al Congrés.

L'actriu, decebuda perquè el focus es posi en la persona agredida

L'actriu s'ha mostrat decebuda pel fet que, arran de l'escàndol, es posi el focus en la persona agredida, "dient que si busca fama, diners o que l'han comprat; es posa l'hiperfocus en la persona que relata els fets i no en l'agressor". Així mateix, ha remarcat que no té gens d'interès material en aquesta qüestió. "No estic anant a platós perquè no vull que es malinterpreti res", ha subratllat la denunciant, que ha reiterat que tot "va anar molt de pressa" i que el polític la va agredir "sense intercanviar ni una paraula" a l'ascensor, "sense una bona conversa i sense un flirteig: ens acabàvem de conèixer".

Segons el seu relat, tots dos van començar a parlar per Instagram un any abans dels fets, quan el polític li va aplaudir unes fotos d'una portada on ella manifestava que era feminista. "Va ser la primera interacció que vam tenir; després, allò típic d'anar-se contestant stories".

La de Mouliaá és la primera denúncia formal contra Errejón que s'ha presentat. Aquest fet ha generat un escàndol majúscul en la vida política espanyola. Podemos ha assegurat que va avisar Yolanda Díaz d'una altra denúncia sobre Errejón del 2023, mentre que el partit del polític, Más Madrid, ha admès que "coneixia els problemes personals" del polític, però no les denúncies.

🟪 Davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120 i ho pot fer tothom. La línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en diversos idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!