La fins ara alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, s'ha acomiadat aquest dissabte del consistori que ha liderat durant prop de 16 anys. En la seva última intervenció, que ha simultaniejat el català i el castellà, ha reivindicat la feina feta en aquest període que ha permès convertir "un vell suburbi i una ciutat dormitori als anys 70 en la segona ciutat de Catalunya", no només en habitants sinó també en economia i llocs de treball. "L'Hospitalet de Llobregat és avui millor que el 2008. Una ciutat valenta, compromesa i sense por als reptes", ha proclamat Marín.

Marín ha defensat les "polítiques progressistes" dutes a terme pels seus executius socialistes, i ha posat com a exemples les millores en carrers, escoles, centres culturals, zones verdes, biblioteques, piscines, residències, o centres de salut. Ha subratllat que el principi que ha regit els seus executius ha estat les de fomentar activitat econòmica per generar riquesa que després pugui servir per a millorar la vida dels veïns de la ciutat. En aquest sentit, ha remarcat tres grans projectes que serveixen com a motors per a canviar la ciutat: l'aposta pel turisme de congressos entorn de la plaça Europa, la cultura, i el clúster de biomedicina que es projecta a l'eix de la Gran Via i que pot generar milers de llocs de treball.

L'alcaldessa va començar a militar al PSC el 1981, amb 18 anys, entrant a l'Ajuntament com a regidora el 1995. Va arribar a l'alcaldia de L'Hospitalet el 2008 quan va heretar l'alcaldia del seu predecessor, Celestino Corbacho, i ella ja era primera tinenta de la ciutat. Ara deixa la màxima responsabilitat en el consistori només un any després de revalidar el seu càrrec a les eleccions municipals de 2023, coincidint a més amb les negociacions per investir un nou president de la Generalitat. Va entrar a l'alcaldia quan la presidència era en mans del PSC amb José Montilla, i ara s'acomiada a les portes del que podria ser la presidència de Salvador Illa. La seva alcaldia estarà marcada, més enllà de les polítiques que ha implementat, pel cas de les irregularitats al Consell Esportiu de l'Hospitalet, que la jutgessa va arxivar el 2022.

David Quirós, nou alcalde

En el ple extraordinari d'aquest dissabte, Marín ha passat la vara d'alcalde de la segona ciutat més poblada a David Quirós. "Deixo l'Ajuntament amb absoluta tranquil·litat, perquè hi ha un gran equip, perquè soc conscient que David Quirós ho té tot per ser un excel·lent alcalde", ha afirmat. En el mateix ple, també ha deixat el seu càrrec el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, el socialista Francesc Josep Belver, mà dreta i amic de la infància de Marín. El ple ha generat gran expectació, amb nombrosos assistents de les files socialistes, com el líder del PSC, Salvador Illa; el ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu; l'expresident de la Generalitat, José Montilla; i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.