L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha celebrat el tancament de la seva causa per un suposat cas de corrupció en el Consell Esportiu de L'Hospitalet. "He estat molt tranquil·la des del primer moment. He tingut la consciència d'haver fet les coses bé", ha argumentat en declaracions als periodistes aquest dimarts en saber l'arxivament. Marín ha assegurat que tant l'auto del fiscal com el de la jutgessa esclareixen "bastant altres arguments que s'han usat". A més, ha aprofitat per disparar contra "algunes formacions polítiques" i "alguns mitjans de comunicació" que "creien que podien canviar els designis democràtics". La primera edil ha afirmat que "cadascun donarà les explicacions que corresponguin", ha assegurat que ella ha fet, sota el seu parer, és el que havia de fer quan va ser triada fa tres anys, que és ser l'alcaldessa de la ciutat, i ha dit que ho continuarà fent fins que arribi la campanya electoral.
La jutgessa ha admès la petició del fiscal i ha arxivat el cas de Marín en considerar que no va cometre un frau d'omissió del deure de perseguir delictes quan la van advertir d'irregularitats en la gestió del Consell Esportiu de l'Hospitalet. En el text es pot llegir que la batlessa va adoptar "les mesures necessàries" per aclarir les irregularitats denunciades i que "no va amagar-ho". També, la jutgessa afirma que "de les proves practicades i analitzades, l’actuació de Núria Marín, com a alcaldessa, no pot ser qualificada de delicte". I afegeix que va encarrera l’aclariment dels fets i, per tant: “No s’aprecia un ànim d’ocultar els fets per part de Marín, ni hi ha cap element que permeti afirmar que la seva conducta pot ser incardinada en el delicte” d’omissió del deure d’investigar. També descarta que hi hagi indicis de malversació i de prevaricació per part de l’alcaldessa.
El cas i les irregularitats
El Consell Esportiu és una entitat privada sense ànim de lucre, que té a la junta càrrecs públics, com ara dos regidors de L’Hospitalet, que són els principals acusats de destinar una part de les subvencions rebudes a fins particulars, i que van dimitir per aquesta causa. Que són, l’exregidor del PSC i expresident del Consell Cristóbal Plaza, i el segon tinent d’alcalde, Cristian Alcázar, que va dimitir el mes passat per aquesta investigació. Tots dos, a més, estan ja pendents de judici per simular l’acomiadament del primer en el Consell Esportiu de l’Hospitalet. Actualment, el jutjat esperava un informe de la Intervenció General sobre les subvencions rebudes pel Consell per part del consistori i de la Generalitat
El fiscal recorda que Jaume Graells, quan era regidor de l’Hospitalet, va exposar a l’alcaldessa Marín aquestes irregularitats comptables en el CELH, el febrer del 2020, i ella va demanar explicacions a Plaza i Alcázar, i en veure que “donaven versions contradictòries” va encarregar una auditoria. Marín va dir després a Graells que l’auditoria s’havia paralitzat en judicialitzar-se el cas, mentre ell ho va denunciar a la Unitat de Delincuencia Económica i Fiscal (UDEF) de la policia espanyola, que ha realitzat la investigació d’aquest cas. “Aquesta documentació ha d'estar i està al jutjat i no circulant per correus electrònics”, va dir Marín a Graells, segons recull el fiscal.