De 14 a 13 regidors, un de diferència que li ha fet perdre la majoria absoluta a Núria Marín del PSC a l'Hospitalet de Llobregat. La gran incògnita era fins a quin punt els electors podrien castigar-la per les presumptes irregularitats al Consell Esportiu de la ciutat, ja que un jutge va obligar-la a declarar per una suposada desviació de subvencions públiques. Però la causa oberta va quedar arxivada contra l’alcaldessa el juliol de l'any passat. Així doncs, Marín revalida l'alcaldia en un dels feus històrics pels socialistes al cinturó metropolità. Un càrrec que ha gestionat en paral·lel a la presidència de la Diputació de Barcelona.
Entra Vox, surt Ciutadans
La segona força a l'Hospitalet és ERC-EUiA de Jaume Graells amb 4 representants, que també ha perdut un regidor, però serà la segona força majoritària. El Partit Popular també ha guanyat 4 regidors amb Sonia Esplugas al capdavant, que ha sabut millorar els resultats del 2019 quan tan sols en va obtenir un. Amb un 10,3% de vots segueix Vox amb 3 regidors que irromp en el consistori amb Francisco González. I l'últim a entrar al consistori és En Comú Podem amb Manuel Domínguez. Qui queda fora definitivament és Ciutadans, que volia mantenir-se amb Miguel García al capdavant, expresident del CE Hospitalet de futbol i exsocialista, però no ha sabut ni amb la seva popularitat a la ciutat mantenir un sol regidor.
Núria Marín, amb un missatge clar contra el feixisme
Les primeres declaracions de Núria Marín les ha dirigides clarament a l'extrema dreta i ha subratllat: "A l'Hospitalet queda clar que el feixisme no és majoritari i no té les portes obertes". De fet, Vox ha tret un resultat molt baix i el PP no pot sumar-se per combatre l'àmplia majoria d'esquerres i progressista que impera a tota la ciutat. Ara, caldrà veure com Marín obté l'alcaldia. Així doncs, els comuns no descarten entrar en el govern, però el portaveu, Manuel Domínguez, no obre les portes fàcilment: "De moment ho veiem difícil perquè hi ha línies vermelles com el turisme desenfrenat o l'habitatge que no aprovem de la legislatura" de Marín, en declaracions a Televisió l'Hospitalet.
Ara, a pels pactes
En la mateixa línia va Esquerra que obre les portes al pacte i ja dona idees a Marín, tal com ha declarat Jaume Graells d'Esquerra: "L'entrada sobtada de la ultradreta ha fet que haguem baixat un regidor, però som la segona força més votada i la millor manera de combatre l'odi és amb un bon govern i una alternança política des de les esquerres. Serem molt exigents amb Núria Marín perquè faci les coses bé i que des de la gestió municipal es puguin notar els canvis". De totes maneres, la campanya ha posat en una disputa clara el PSC i ERC i els retrets ara passen factura. Núria Marín ha recordat que "s'han viscut episodis, fins i tot d'insults, i el que caldrà és establir converses amb les formacions polítiques per si es pot fer més força o governar amb acords" sense una majoria.