Núria Marín i Martínez, senadora del PSC i exalcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, serà la nova delegada del Govern a Madrid, segons ha avançat El Periódico i RAC1. Núria Marín substituirà Joan Capdevila en el càrrec.  Marín, que també va presidir la Diputació de Barcelona, va dimitir com a alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat  el 15 de juny del 2024. Núria Marín ocuparà el càrrec en l'acte que cada 11 de setembre se celebra a la seu de la Generalitat a Madrid, a la llibreria Blanquerna.

Marín es va acomiadar el passat mes de juny del consistori de l'Hospitalet de Llobregat després de 16 anys al capdavant. En un ple extraordinari, va passar la vara d'alcalde de la segona ciutat més poblada de Catalunya a David Quirós. En la seva última intervenció, que va fer mig en català i mig en castellà, va reivindicar la feina feta en aquest període que ha permès convertir un "vell suburbi" i una "ciutat dormitori els anys 70" en la segona ciutat de Catalunya, no només en habitants sinó també en economia i llocs de treball. 

Marín és vicesecretaria del PSCsenadora per designació autonòmica des del passat 25 de juliol, després de la seva aprovació al ple del Parlament. Va ser nomenada, juntament amb Antoni Poveda i Alfons García, també pel PSC, Teresa Pallarès, Eduard Pujol i Francesc Ten, per Junts, Laura Castel, per ERC i Lorena Roldán, pel PP. De fet, Núria Marín ja era senadora designada per la cambra la legislatura anterior.  

Carles Escolà, nou secretari de Mitjans de Comunicació

El Consell Executiu també nomenarà en la reunió d'aquest dimarts el periodista de l'Agència EFE Carles Escolà com a nou secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió del Govern de la Generalitat. Carles Escolà Rivas (Barcelona, 1969) era des del març passat delegat general d'EFE a Catalunya, on ha exercit la professió en els darrers 23 anys, primer com a redactor, després com a cap de Política i des de 2011 com a redactor en cap. També va ser delegat d'EFE a Nova York entre el 2018 i el 2020. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992-1993) i Màster en Periodisme per la UAM-El País (1998), Escolà va començar la seva carrera com a periodista durant la dècada dels 90, quan va treballar com a redactor als informatius de TV-Catalunya i va col·laborar de forma habitual amb el Diari de Tarragona, La Vanguardia i El País.

Pilar Díaz, delegada del Govern a Barcelona

Per la seva banda, l'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, deixarà el càrrec en els propers dies per ser nomenada delegada de la Generalitat a Barcelona, segons ha avançat El Periódico. El Consell Executiu té previst aprovar aquest dimarts la seva designació, després d'estar des del 2006 al capdavant d'aquest ajuntament metropolità. La Delegació del Govern a Barcelona representa institucionalment la Generalitat a les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Díaz substituirà en el càrrec Joan Borràs, que va assumir la delegació després de l'arribada al Govern de Pere Aragonès el 2021.

Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues de Llobregat i nova delegada del Govern a Barcelona
Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues de Llobregat i nova delegada del Govern a Barcelona

Lluís Valls, nou delegat del Govern al Penedès

L'alcalde de Gelida, Lluís Valls, serà el nou delegat del Govern al Penedès, segons ha pogut saber El Nacional.cat. L'actual alcalde del municipi de l'Alt Penedès substitueix d'aquesta forma l'alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, al capdavant de la vegueria penedesenca, formada per les comarques del Garraf, Alt Penedès, Baix Penedès i part de l'Anoia. Valls és un veterà del món municipal del PSC, i és que va ser alcalde de Gelida entre els anys 2007 i 2019. La republicana, Lluïsa Llop, el va desbancar de l'alcaldia després de dotze anys ininterromputs. Amb tot, l'any passat va recuperar l'alcaldia, després d'aconseguir la majoria absoluta amb 8 regidors de 13. També és vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Penedès i va formar part de l'anterior executiva nacional del PSC

Lluís Valls, alcalde Gelida i nou delegat del Govern al Penedès
Lluís Valls, alcalde Gelida i nou delegat del Govern al Penedès

Lucía López Cerdán, nova delegada del Govern al Camp de Tarragona

La primera tinenta d'alcalde de la Canonja, Lucía López Cerdán, serà la delegada del Govern de la Generalitat a la vegueria del Camp de Tarragona, que inclou el Tarragonès, el Baix Camp, l'Alt Camp, el Priorat i la Conca de Barberà. López Cerdán, segons ha avançat El Diari de Tarragona, substitueix a Àngel Xifré Rierol (ERC), i ha exercit un paper actiu en la política local i regional des de la seva entrada en les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) en 2008, on va militar fins a 2023. Des de 2017, López Cerdán és la primera secretària de l'Agrupació local del PSC de la Canonja i ha estat consellera nacional del PSC durant el període 2017-2018. A més, és vocal de la Comissió Executiva de la Federació del Camp de Tarragona del PSC des de 2017, exercint un rol significatiu en l'estructura organitzativa del partit a la regió.

Lucía López Cerdán, nova delegada del Govern a Tarragona
Lucía López Cerdán, nova delegada del Govern a Tarragona
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!