El pilot del vol AC837 de la companyia Air Canadà ahir va viure un dels episodis més difícils de la seva carrera professional. Els incidents en el motor i la pèrdua d'una roda el van portar a fer un aterratge d'emergència amb 130 passatgers a bord a l'aeroport de Barajas després de quatre hores donant voltes per perdre el màxim combustible possible. Tota una gesta amb final feliç que va acabar bé. Seguint el protocol, es van activar totes les ajudes possibles per fer front a l'aterratge: bombers, membres del SAMUR, Guàrdia Civil i també les forces armades que amb la delegació de l'Exèrcit de l'Aire va acompanyar en paral·lel el vol d'aquest avió comercial.

Des dels diferents canals oficials del govern espanyol, Ministeri de Defensa, Ministeri de l'Interior i també el compte oficial de l'Exèrcit de l'Aire, s'ha subratllat tan sols el mèrit del comandament de l'exèrcit d'aquest F18 que "va comprovar els danys en el tren d'aterratge i va comunicar al comandant d'Air Canadà abans del seu aterratge a Madrid". Des de Defensa es felicita únicament a "la tripulació i controladors de En Aire", l'Esquadrilla de Circulació Aèria Operativa.

El Ministeri de l'Interior va encara més enllà i cita tots els actors que hi van participar en aquest aterratge d'emergència. Tots (Protecció Civil, la Policia, els Bombers i la Guàrdia Civil) menys, novament, el pilot d'Air Canadà.