El partit franquista Movimiento Católico Español (MCE), que s'ha saltat la llei de memòria democràtica fins a 26 cops des de la seva entrada en vigor l'octubre de 2022 i fa befa de la mort de periodistes, feministes i militants d'esquerra, ha obert una botiga en línia per vendre diversos productes per fer apologia del franquisme i el nazisme. El comerç es diu Franquistas, i entre els seus productes hi ha samarretes, pegats, dessuadores o banderes. Segons informa el diari digital Público, el líder d'aquest partit ultradretà, José Luis Corral, ha decidit embarcar-se en aquest nou projecte. Entre els productes que es venen hi ha dessuadores amb les sigles AHTR, que feien servir els nazis per assegurar que 'Adolf Hitler tenia raó'. També una amb la inscripció en italià 'Credere, obbedire, combattere', utilitzat pel Partit Nacional Feixista de Benito Mussolini. A més, venen gorres i pegats de la División Azul amb l'esvàstica o samarretes amb el número 88, que pels nazis simbolitza la salutació feixista, ja que la vuitena lletra de l'abecedari és l'H i el 88 representaria Heil Hitler. 

Enaltiment de crims contra la humanitat

Segons informa el digital, el domini del portal web va ser registrat el passat 14 de setembre, només quatre dies després que l'Audiència de Barcelona condemnés Pedro Varela, propietari de Llibreria Europa, a 1 i mig de presó i una multa de set mesos, a raó de 15 euros al dia per un delicte de negació, trivialització greu o enaltiment de crims contra la humanitat. L'Audiència va considerar que Varela va "realitzar de manera indiscriminada" tant des de la seva llibreria ubicada a Barcelona, com en diverses conferències públiques, una difusió de missatges basats en l'odi supremacista i d'animadversió i segregació racial, especialment de contingut antisemita. 

L'any 2014, la llibreria de Varela va acollir una conferència de L'Espanya en marxa, una candidatura formada per partits franquistes i neonazis que tenia el Movimiento Católico Español entre els seus impulsors. Després de la última condemna contra el llibreter neonazi, el MCE va mostrar la seva solidaritat en un missatge al seu canal de Telegram. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic