Hazte Oír s’ha convertit en un pol d’oposició al govern espanyol presidit per Pedro Sánchez. L’associació ultra ha fet aquesta setmana un pas més en la seva particular batalla contra la Moncloa i ha decidit atorgar a Javier Milei, president de la República Argentina, el Premi Hazte Oír-CitizenGO per la “defensa de la llibertat i d’Espanya davant Sánchez”. L’entitat va més enllà: comunica que la cerimònia de lliurament dels premis serà dissabte 26 d’octubre i verbalitza que “confia” que Javier Milei acudeixi a l’acte. “Sabem que Sánchez no posarà fàcil que Milei viatgi a Espanya”, assenyala el president d’Hazte Oír, Ignacio Arsuaga, que afegeix que la seva voluntat és que Milei “tingui un altre motiu més per exercir aquest bé tan preuat com és la llibertat”. Aquest premi arriba en ple conflicte diplomàtic entre Espanya i l’Argentina: Milei va acusar Begoña Gómez de “corrupta”, el ministre José Manuel Albares va reclamar una disculpa a l’ambaixador argentí, el president argentí va contraatacar i Espanya ha decidit retirar l’ambaixador de l’Argentina.

📝 Milei revoluciona la precampanya europea i encén el duel Sánchez-Feijóo

 

Des de la Junta Directiva d’Hazte Oír informen que han pres aquesta decisió “urgent” després de “els atacs rebuts pel cap d’Estat argentí per part de membres del govern socialcomunista de Pedro Sánchez” per haver “dit les coses com són”. Ignacio Arsuaga considera que Milei és “un dels exemples més clars de coherència i de salvaguarda” de la llibertat i subratlla que han volgut reconèixer que el president argentí està duent a terme la “veritable defensa dels interessos de la nació espanyola”. “És el moment de donar suport al president Milei en aquests moments en el qual la maquinària socialcomunista s’ha activat contra ell”, ha afegit.

La batalla legal d’Hazte Oír contra Begoña Gómez

Així mateix, Ignacio Arsuaga ha volgut subratllar que l’associació ultra “no permetrà” que el “bastió” de la “veritat” i la “llibertat” sigui “minat per un govern que busca apartar el focus del Cas Begoña”. I és que resulta que Hazte Oír també es va erigir en un clar front d’oposició al govern fa un mes, quan va presentar una nova querella contra Begoña Gómez per tràfic d’influències. Segons l’associació ultracatòlica, és una “querella fonamentada i incidint en fets i informacions de manera cronològica i rigorosa”.

Aquesta denúncia es va sumar a la que havia presentat Manos Limpias i que va ser la que va suscitar que un jutjat obrís diligències contra Begoña Gómez. La decisió del jutge Juan Carlos Peinado, que fa dos dies va acceptar que Vox sigui l’acusació popular, va desembocar la famosa carta de Pedro Sánchez anunciant que es plantejava la seva continuïtat a la Moncloa. Posteriorment, Manos Limpias va reconèixer en un comunicat que la seva denúncia pot estar basada en notícies falses i va esgrimir que “serà el jutge qui haurà de comprovar si aquestes informacions periodístiques són certes o no”. I, per la seva banda, la Fiscalia Provincial de Madrid va presentar un recurs d’apel·lació directa davant l’Audiència Provincial contra l’obertura de diligències prèvies argüint que no hi ha indicis de delicte que justifiquin l’obertura d’un procediment penal.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!