El Partit Popular ha sortit en tromba contra Félix Bolaños en la primera sessió de control del 2024 al Congrés dels Diputats. Des de Gènova, han plantejat cinc preguntes al ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, totes sobre l’amnistia i reiteren els seus intents de relacionar l’independentisme amb el terrorisme. Un dels més durs ha estat el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, que ha acusat el govern espanyol de voler amnistiar els que “van bloquejar l’Aeroport de Barcelona utilitzant armes amb potencial destructiu, deixant 125 ferits”, els que “van atacar i van ferir vuitanta policies”, els que van “intentar atacar el rei” i els que van ser “qualificats per la Fiscalia com organització terrorista”. Segons Tellado, aquests fets “van ser pensats i planificats a Ginebra amb l’ajuda d’Arnaldo Otegi, no se’ls inventa el PP, sinó que estan recollits en autos judicials”. “Si allò no va ser terrorisme, a què ve l’obstinació del govern espanyol a incloure el terrorisme a la llei d’amnistia?”, s’ha tornat a preguntar. Tellado ha abanderat la decisió dels fiscals del Suprem de demanar la imputació de Puigdemont per terrorisme i ha afirmat que “una majoria de fiscals ha dit «no» a les cacicades del govern espanyol”. També ha criticat que La Moncloa “tracti millor els delinqüents que els policies” i ha tornat a parlar d’ETA per reclamar a Bolaños que “deixi de blanquejar el terrorisme perquè governen amb els seus hereus”.

 

Sayas exclama que Espanya està sent “democràticament irrespirable”

Un altre discurs combatiu ha estat el de Sergio Sayas, diputat del PP per Navarra i exparlamentari d’UPN, que ha disparat durament contra Félix Bolaños i contra els independentistes. De l’independentisme, ha dit que “ha practicat el més aberrant dels totalitarismes” i, sobre el govern espanyol, ha asseverat que “ha traficat amb la igualtat dels espanyols, ha sotmès els espanyols i ha trepitjat la Constitució”. “Han sucumbit al discurs nacionalista que suposa dividir-nos per enfrontar-nos i enfrontar-nos per trencar el país”, ha proclamat Sayas.

El diputat popular també ha exclamat que Espanya està sent “democràticament irrespirable”, ha preguntat a Bolaños si no serà que “els fatxes” són ells i ha rubricat que el discurs de La Moncloa està sent “una mica totalitari”: “Els molesta la llei perquè creuen que està sobre seu i els molesta la democràcia perquè volen aglutinar tot el poder en la figura del president del govern espanyol”.

Rafa Hernando treu a passejar l’Informe Anual de Seguretat Nacional

Per la seva banda, el diputat Rafa Hernando ha recriminat al govern espanyol que “pretengui influir en els jutges i modificar l’ordenament jurídic” perquè els magistrats “no tinguin eines amb les quals defensar l’estat de dret”. Ara bé, ha centrat el seu discurs en la suposada trama russa que relaciona l’independentisme amb Rússia: “El Kremlin ha estat utilitzant la guerra híbrida per atacar la sobirania nacional i posar-se al costat dels que pretenien destruir la unitat territorial”, ha asseverat.

Hernando s’ha escudat en l’Informe Anual de Seguretat Nacional del 2022, que relata que la Comissió Especial sobre Ingerències Estrangeres en Tots els Processos Democràtics de la Unió Europea va concloure que hi va haver “contactes estrets entre funcionaris russos i representants de secessionistes catalans”. Hernando ha afirmat que això és el que està estudiant el jutge Joaquín Aguirre, que està “desentranyant la trama que recolza les connexions entre Putin i Puigdemont, una clara conspiració contra la nostra seguretat nacional”. Finalment, sobre el cas Pegasus, també ha retret al govern espanyol que hagi “espiat els seus apèndixs” i que Pedro Sánchez sabés que “havien punxat el telèfon als seus socis d’ERC”.

“Tinta invisible” i “vestit a mida”

Per la seva banda, Cuca Gamarra, secretària general del PP, s’ha sumat a les crítiques i ha lamentat que el govern espanyol “pressioni” els fiscals i, en canvi, mantingui el silenci a Brussel·les “per defensar els interessos dels agricultors”. Gamarra ha retret a Bolaños que La Moncloa “pinti línies vermelles amb tinta invisible” i desatengui els problemes dels espanyols: “Mentre s’encarreguen d’apaivagar Puigdemont, les costes de Canàries estan desbordades per l’arribada diària d’immigrants”. “Si s’ha de canviar el Codi Penal o la Llei d’Enjudiciament Criminal per beneficiar una sola persona, es fa. Però si s’ha de fer per desallotjar els okupes, això ja no”, ha exclamat.

Finalment, Elías Bendodo, vicesecretari de Coordinació Autonòmica i Local i Anàlisi Electoral del PP, ha criticat la “connivència” de la presidenta del Congrés, Francina Armengol, davant el “linxament a jutges i fiscals” des de la tribuna d’oradors del Congrés i ha preguntat a Félix Bolaños “quina serà la solució imaginativa sobre la Llei d’Enjudiciament Criminal per tornar a fer un vestit a mida a l’independentisme”. Bendodo ha arguït que l’eliminació de la sedició i “l’abaratiment de la malversació” es van impulsar per “acontentar l’independentisme”, cosa que evidencia que el govern espanyol és una “sastreria a mida”. “A cada cessió, l’independentisme demanarà una talla més”, ha rubricat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!