La comissió de peticions del Parlament Europeu ha decidit aquest dimarts mantenir oberta la investigació sobre la possible manipulació informativa de TV3 i demanarà més informació sobre la situació tant al govern de Pedro Sánchez com a la Generalitat.
Així ho han decidit els eurodiputats després d'escoltar l'exposició en sessió parlamentària de dos peticionaris, Cristian Escribano i l'exdiputat del PP al Parlament Sergio Santamaría, que han denunciat que la televisió catalana utilitza fons públics per "manipular informativament" i "adoctrinar" la seva audiència amb continguts parcials a favor del moviment secessionista.
La rèplica als peticionaris l'ha defensada el president del consell professional de TV3, Lluís Caelles, que ha assegurat que el canal és exemple de "qualitat, credibilitat i imparcialitat" i ha atribuït la denúncia davant de l'Eurocambra a interessos polítics partidistes.
Brussel·les no té competències
També han intervingut en el debat eurodiputats del PP, PSOE, Ciutadans i ERC, com també una representant de la Comissió Europea, que ha advertit que Brussel·les no té competències en matèria de finançament i organització dels mitjans de comunicació públics, encara que defensa la necessitat d'assegurar la "neutralitat i pluralitat" dels mitjans.
Després d'escoltar tots els intervinents, el vicepresident de la comissió de peticions, l'eslovac Pál Csaky, ha conclòs que la petició ha de continuar oberta i que s'enviaran cartes als governs central i autonòmic per tenir més detalls de la situació.
L'eurocomissió no entén que la Comissió pugui eximir-se del cas plenament, per la qual cosa Csaky també ha dit que s'informarà l'executiu comunitari de tota la informació que recaptin.
Finalment, també es demanarà a la comissió de cultura del Parlament Europeu que examini el cas i emeti un dictamen, si bé ha quedat registrat que, atès el calendari, la qüestió no es veurà en peticions un altre cop fins a la propera legislatura, després de les eleccions europees del maig.