El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha fet bandera aquest divendres del treball conjunt de l'independentisme per aconseguir la llei d'amnistia. Durant la seva intervenció a l'Assemblea General Ordinària de l'entitat a Valls (Alt Camp), Antich ha apuntat que aquesta norma aprovada al Congrés dels Diputats "evidencia" allò que la unitat independentista és "capaç d'aconseguir" quan tots els actors "treballen plegats i cadascú assumint la responsabilitat que li pertoca". En aquesta línia, el líder de l'organització ha adreçat un missatge als partits sobre la unió independentista: "Hauria de ser la norma i no l'excepció".

En el seu discurs, el dirigent d'Òmnium ha tornat a apuntar a l'autodeterminació com a pròxima fita: "Des d'Òmnium, conscients del compromís que tenim com a societat civil amb el país que volem construir, ens esmercem a ser exemple i a treballar per fer possible l'acumulació de forces necessària per aconseguir l'autodeterminació i la llibertat del nostre poble". Més enllà de l'autodeterminació, el president de l'entitat també ha situat la llengua catalana i la cohesió com a "dos eixos indestriables i prioritaris" per a Òmnium.

Òmnium renova part de la Junta Directiva: Oleguer Serra, vicepresident primer

L'assemblea de l'entitat cultural s'ha centrat en la renovació parcial de la Junta Directiva. L'única candidatura que s'havia presentat per fer aquests canvis ha estat oficialment aprovada. Entre els nomenaments destacats, hi ha el d'Oleguer Serra, nomenat vicepresident primer d'Òmnium. Serra està actualment exiliat a Suïssa pel cas de Tsunami Democràtic, ja que se l'investiga pel presumpte delicte de terrorisme. A més d'ell, Marta Garbasall s'ha convertit en la vicepresidenta tercera; Natalia Touzón és la nova secretària i Teresa Navarro, la tresorera. Sobre aquests canvis, Antich ha defensat que, "renovant-se i repensant-se", tenen com a vocació "assemblar-se al país" que ambicionen.

Aquests noms se sumen a una Junta que lidera Xavier Antich, acompanyat d'altres noms com Marina Gay, Quim Forn, David Fernàndez, Toni Borrell, Rosa Olivé, Àngel Castiñeira, Gerard Pijoan, Jordi Corrons i Mònica Terribas. Paral·lelament, l'òrgan de direcció el completen diverses vocalies, que en aquest cas ostenten Susan Kalunge, Marc Guinjoan, Laura Cendrós, Estel Solé, Elena Subirà, Dídac Amat, Laia Torras, Jordi Ferrer, Marina Gallés, Mariona Lladonosa, Elena Massot, Tayssir Azouz, Júlia Petit i Marc Barbacil. Finalment, a més de renovar parcialment la Junta, l'Assemblea també ha aprovat un nou Codi Ètic. L'últim havia rebut llum verda fa una dècada i Òmnium considera que calia ara un nou per "adequar-lo a les dimensions i responsabilitat" que tenen com a entitat, tenint present el "context social i polític" dels darrers temps.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!