Les autoritats suïsses han tornat a rebutjar l'auxili judicial sol·licitat pel magistrat del cas Tsunami, Manuel García-Castellón, respecte a la dirigent d'ERC Marta Rovira perquè considera que els fets no encaixarien en els delictes de terrorisme, segons la seva legislació. Segons ha avançat el diari El País, el magistrat ha rebut una resposta denegatòria de les autoritats helvètiques a la comissió rogatòria que va cursar al país on es troba Marta Rovira des que es va exiliar el 2018. El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha celebrat aquest cop de porta deixant en evidència la justícia espanyola. 

En un missatge a X (antic Twitter), Antich ha destacat que "Suïssa torna a revelar l'anomalia democràtica del poder judicial espanyol, i desmunta la causa de l'Audiència Nacional". En la mateixa línia, el president de l'entitat independentista ha destacat una frase que és la que desmunta la tesi de García-Castellón: "Tsunami no és terrorisme". Segons Antich, "són drets fonamentals. I la causa contra Tsunami és una persecució política".

Wagensberg, sobre la resposta de Suïssa: "És una resposta lògica"

En la mateixa línia s'ha expressat el diputat d'ERC Ruben Wagensberg, que ha celebrat aquest divendres que Suïssa hagi respost al jutge del cas Tsunami, Manuel García-Castellón, que novament es nega a prestar-li auxili judicial. "És una resposta lògica i que no ens hauria de sorprendre si no fos perquè estem acostumats a tanta irracionalitat d'una part de la judicatura espanyola", ha sostingut en una entrevista a TV3. A més d'assegurar que la resposta de Suïssa pot ajudar les seves defenses, ha recalcat que assumeix que "protestar no és terrorisme".

En un missatge a Twitter, Wagensberg ha subratllat que "la causa del Tsunami és una persecució política. Ho veu tot el món i ho saben els que la impulsen". El jutge de l'Audiència Nacional sol·licitava a les autoritats suïsses la localització de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, també imputada a la causa, i requeria informació sobre un compte bancari que presumptament s'havia utilitzat per finançar les mobilitzacions organitzades per Tsunami Democràtic l'any 2019. Ara, de nou, l'oficina federal suïssa ha assenyalat que no farà cap de les dues coses, ja que, asseguren que els actes "no constitueixen terrorisme conformement al dret suís" i per aquest motiu neguen l'auxili sol·licitat per García-Castellón.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!