El popular joc d'On és el Wally, pot arribar a ser complicat, però més complicat és encara trobar l'exidirigent del PP Pablo Casado. S'ha esfumat, ja ningú parla d'ell, les notícies no el mencionen i el seu partit sembla que el deixa de banda. El coordinador general del PP, Elías Bendodo, justificava dijous passat que la seva formació convidés els exlíders del PP José María Aznar i Mariano Rajoy a la intermunicipal que es va celebrar aquest dissabte a València per encarar els comicis del 28-M, però no l'expresident del partit Pablo Casado. Aznar i Rajoy van donar suport al líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, en una fotografia que, segons el PP, demostra la unitat de la formació. Bendodo excusava l'absència de Casado pel fet que s'hi convocava "expresidents del govern, no del partit". Són excuses, Casado ha desaparegut i la premsa el busca. La imatge de la portada de l'ABC és la que més es repeteix aquest diumenge: Feijóo, Rajoy i Aznar i un missatge d'unitat. "Hem aconseguit unir-nos i aconseguirem guanyar-ho tot junts", diu el text que acompanya la fotografia. El titular principal és un altre: "Sáchez va enredar a la CEOE en la negociació del salari mínim per forçar la ruptura".
Imatge molt similar d'unitat dels dirigents del PP i mateixa absència a El País. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va exhibir aquest dissabte la unitat del Partit Popular en una foto conjunta amb els expresidents José María Aznar i Mariano Rajoy a la XXVI Intermunicipal que la formació celebra a València. "Avui estem tots units i ara toca el pas següent, tornar a unir el nostre país", va proclamar. Així es va pronunciar Feijóo abans de donar pas als discursos d'Aznar i Rajoy en aquest conclave, en què va aconseguir reunir els dos expresidents del govern espanyol després de molts anys de distanciament i sense cap foto junts.
El Mundo comparteix la imatge del PP però en un format més petit. Un dels titulars de la jornada és per a la llei de 'només sí és sí': "Alarma al PSOE pel cost del 'només sí és sí': "Ens mata aquest nyap"". El rotatiu ha parlat amb sectors del PSOE que critiquen durament la llei impulsada per Podemos. Precisament aquest dissabte, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, va obrir la porta a modificar aquesta llei per aconseguir "una resposta unitària" del govern de coalició davant "l'ofensiva de la dreta reaccionària". "Estic disposada a cedir, a reformar la llei del només sí és sí i, si fos necessari, a apujar algunes penes", va certificar. A la portada hi ha una altra fotografia, la d'un personatge molt conegut però que costa de reconèixer: és ni més ni menys que el jutge Pablo Llarena amb la seva moto. El diari l'entrevista.
Pel que fa a La Razón, podem trobar la imatge del PP i una de la ministra Irene Montero, la qual, assegura el diari, cedeix davant Pedro Sánchez. "No tenim un acord amb el PSOE i tenim una discrepància forta al voltant del consentiment", va indicar la titular d'Igualtat sobre la llei del 'només sí és sí'. "Però mai he estat tan disposada a arribar a un acord, perquè sé que la llei està ben feta", va insistir Montero obrint així la porta a reformar la llei. La ministra va recordar que la normativa es va fer de bracet del ministeri de Justícia liderat per Juan Carlos Campo. "Jo sé que la llei està ben feta i que això és una nova ofensiva de la dreta reaccionària com va fer amb la llei contra la violència de gènere del 2004", va apuntar.
La Vanguardia explica els mesos de negociació entre ERC i el PSC per pactar els pressupostos. També porta una entrevista al ministre d'Exteriors, José Manuel Albares: "Espanya-marroc: el que compta és el resultat, estem millor". El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, afirmava aquest dijous que la Reunió d'Alt Nivell entre Espanya i Marroc que es va celebrar a Rabat "consolida la nova etapa que s'ha obert de relacions entre Marroc i Espanya" amb "sentit de responsabilitat" i "en benefici dels nostres pobles".
El Periódico entrevista el líder del PSC, Salvador Illa, després que aquesta setmana hagin acordat els pressupostos amb el Govern. El primer secretari del PSC s'ha proposat "governar des de l'oposició" davant d'un executiu "molt dèbil" per la minoria d'ERC, que té 33 dels 135 diputats del Parlament. "Fer oposició no és només un treball de crítica o de fiscalització de l'acció del Govern", indica a l'entrevista, on ha celebrat el "pas endavant molt important" que suposa l'acord de pressupostos. Preguntat per si el pacte amb l'executiu català obra una nova etapa d'estabilitat per a ERC, ha assegurat que pensa "cooperar amb tothom" però ha defensat que els socialistes s'estan "esforçant a construir una alternativa".
D'altra banda, el diari Ara entrevista el president del Govern, Pere Aragonès, el qual respon que un tripartit amb els comuns i el PSC "no té cap mena de viabilitat". El president de la Generalitat ha assegurat que un tripartit que inclogui el PSC "no té cap mena de viabilitat" perquè els socialistes i ERC defensen "projectes diferenciats". "Pensar que pot haver-hi un govern conjunt mentre el PSC segueixi negant el dret a decidir no té cap mena de base", ha dit a l'entrevista. Les veus que parlen d'un tripartit han sorgit arran del pacte entre el Govern i el PSC per a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat per a aquest 2023. Tot i això, Aragonès ha defensat que "el Govern és més sòlid que mai" i ha tancat la porta a una aliança per governar plegats.
El Punt Avui destaca l'acte que Òmnium va celebrar aquest dissabte on el president de l'entitat, Xavier Antich, va emplaçar les forces polítiques i institucions sobiranistes a recuperar l'estratègia comuna. Antich va assegurar que des de fa un any no ha parat de treballar, sovint "fora del focus" i "lluny de les picabaralles" amb entitats del país. Per aquest motiu, va advertir: "Aquí no s'ha acabat res", tot destacant que només una estratègica compartida permetrà l'activació i construcció de l'hegemonia política i social necessària per posar sobre la taula de nou l'horitzó sobiranista. "No tenim la vareta màgica, només som un instrument al servei de la societat civil", va dir.