Tot i els matisos, la tragèdia de Melilla ha aconseguit que l’oposició s’aliï per carregar durament contra el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. El PP ha mantingut la mateixa posició que mostrava aquest dimarts, i ha insistit a demanar la seva dimissió, argumentant que les “mentides” que ha anat dient el ministre des del 24 de juny per blanquejar la imatge de l’estat espanyol són mereixedores d’abandonar les seves funcions. D’altra banda, l’oposició ha posat en dubte la versió del Ministeri de l’Interior, i els socis de la investidura de Pedro Sánchez han reclamat que el Congrés posi en marxa una comissió d’investigació.

L’encarregada de defensar la posició del PP ha estat la diputada popular Ana Belén Vázquez, que ha demanat al ministre de l’Interior que no continuï embolicat en la mentida i marxi". Segons el principal partit de l’oposició ara “la defensa de drets humans” a l’estat espanyol està “en qüestió”, i ha culpat directament a Marlaska d’aquest fet. Vázquez ha assegurat que es va produir almenys un mort en territori espanyol, a diferència del que sosté el titular d'Interior. Amb un discurs ultra, Vox ha demanat també la dimissió del ministre. Ara bé, els motius han estat ben diferents, ja que el partit d’extrema dreta considera que Marlaska “va abandonar” la Guàrdia Civil a la frontera. El diputat Javier Ortega Smith ha arribat a dir, fins i tot, que al seu grup parlamentari tant li fa si el mort es va produir en territori espanyol o marroquí. “I què?”, s’ha preguntat, afirmant que són coses que passen quan s’intenta aturar una multitud “violenta”.

Esquerra Republicana, d’altra banda, ha denunciat que aquell 24 de juny “hi va haver un mort en territori espanyol” i que “no hi va haver assistència mèdica”. "Vostè continua sent ministre perquè són persones negres i pobres", ha assegurat la diputada María Carvalho, a més de lamentar les "mentides" i el "cinisme" de Marlaska. Ha afegit que "un ministre així no pot continuar ni un dia més". És per això que el seu grup parlamentari ha demanat que es posi en marxa una comissió d'investigació.

En la mateixa posició s’ha pronunciat Bildu, que a través del diputat Jon Inarritu ha animat el Ministeri comandat per Marlaska a “actuar amb transparència de veritat"; unes declaracions que no han diferit del plantejament de la CUP. Mireia Vehí ha insistit en la importància de crear una comissió: “Transparència seria facilitar-la”, ha dit. Així mateix, ha instat Marlaska a explicar “a qui protegeix tapant la veritat” del que va passar a Melilla.

D’altra banda, la diputada de Junts per Catalunya Mariona Illamola ha qüestionat la versió de Marlaska. "No sé quines imatges ha vist vostè; o bé són unes altres a les que jo he tingut accés o bé no les interpreta correctament", ha afirmat. Illamola ha preguntat al ministre de l'Interior "per què menteix i no assumeix les seves responsabilitats" per aquesta "violació de drets humans".