La líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha desbordat optimisme aquest dissabte en una trobada amb voluntaris del partit, on ha augurat que "en breus dies" hi haurà una investidura del president del govern en funcions, Pedro Sánchez, i un nou govern de coalició progressista. Després de l'acord entre Sumar i el PSOE, presentat aquest dimarts, la vicepresidenta en funcions ha apuntat que "la investidura de Sánchez està a les portes de la mateixa" i que una de les primeres decisions que prendran serà "acabar amb els falsos becaris".

Díaz ha subratllat que l'acord amb els socialistes es tracta d'un "compromís i una obligació per a la gent d'Espanya". En aquesta línia, ha assegurat que recull "totes i cadascuna de les mesures" que han assumit i que serveix per "col·locar la vida dels treballadors al centre, com una nova forma de construcció social". "És a dir, que continuaran guanyant drets a Espanya, com ja ho vam fer en l'anterior legislatura", ha destacat la líder del Sumar, que ha avançat que després de la investidura de Sánchez, la qual dona per pràcticament feta, el partit s'estendrà per tot l'Estat. "Sumar es dotarà de tots els òrgans imprescindibles per a tenir tots els debats democràtics", ha afegit.

En la trobada, la vicepresidenta en funcions ha assenyalat que una de les mesures claus del pacte PSOE-Sumar és la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores setmanals. Segons Yolanda Díaz, això pot tenir un impacte positiu per als treballadors: "Tindrem més temps de vida i, sobretot, servirà per a millorar la productivitat de les empreses espanyoles", ha defensat. També ha destacat l'Estatut del Becari i ha avançat que serà una de les primeres qüestions que abordaran si es forma un nou govern, amb l'objectiu "d'acabar amb els falsos becaris a Espanya". En aquest sentit, ha assegurat que ja tenen un acord "amb els sindicats".

Yolanda Díaz carrega contra el PP

La líder de Sumar ha aprofitat l'ocasió per criticar el Partit Popular i a Alberto Núñez Feijóo, acusant-lo d'haver "transmutat la seva naturalesa". "Ens trobem davant una dreta que ha canviat la seva manera de ser i s'ha radicalitzat", ha subratllat. Així mateix, ha apuntat que el líder del PP "és el Feijóo de la impugnació i el Feijóo del res, sense una proposta per a millorar la vida de la gent". 

Díaz també ha parlat sobre el conflicte a l'Orient Mitjà, amb una guerra oberta entre Israel i Hamàs, i s'ha mostrat indignada per la "impunitat que pateix Gaza davant els crims de guerra comeses per Israel". És per això que ha reclamat un alto el foc "de caràcter immediat" i "no d'aquí a sis mesos".