L'exlíder d'ERC Oriol Junqueras ha aconseguit el suport de més de 2.000 militants per intentar recuperar la presidència del partit en el congrés nacional previst per al novembre, segons han informat fonts properes al seu equip. El president fa un balanç positiu del primer mes d'escolta a la militància, procés que va iniciar el 10 de juny passat, quan va plegar com a líder del partit. Mentre la secretària general d'ERC, Marta Rovira, està immersa en les negociacions amb el PSC per a una possible investidura de Salvador Illa, Junqueras i el seu equip han celebrat prop d’una vintena de trobades a diversos municipis, en què han escoltat les opinions de centenars de militants. Segons informa el seu equip, milers de militants republicans "han mostrat la seva confiança" en el projecte de renovació presentant per Junqueras i s'han mostrat convençuts que és "la millor opció per tal de revertir la situació en què es troba ERC en aquests moments". Destaquen que, d'aquests suports, un 37,5% són de dones, una xifra superior al percentatge de militància femenina que té ara el partit.

Durant aquestes setmanes, Junqueras s'ha reunit amb 125 militants a Sant Martí Vell (Girona), ha participat en dues trobades de 140 militants a quatre municipis de l’Ebre, i ha aplegat 120 militants a dos municipis del Vallès Occidental, entre d’altres. Tot i que en aquest mes, deslliurat de les obligacions com a president d'ERC, ha centrat els esforços en aquest procés d'escolta del territori, la realitat és que no és una pràctica nova per al republicà. El seu equip recorda que des que va sortir de la presó ha fet dues rondes a més de 35 comarques, de les 43 que té el país. Els pròxims dies, l'exlíder d'ERC continuarà visitant el territori, com ara el Camp de Tarragona, el País Valencià, les Illes, el Pirineu i la Catalunya Central, amb l'objectiu d'abordar amb els afiliats "reptes interns i de repensament del projecte de futur" de la formació, i de cara a la tardor preveu fer una campanya adreçada a la militància, que considera "l'ànima i el motor d'ERC".

A les trobades que ja ha celebrat, Junqueras ha traslladat a la militància la seva voluntat d'impulsar "una regeneració democràtica del partit" per convertir ERC en "el partit més útil, més transparent i més democràtic possible" i fer que estigui al servei dels Països Catalans. En aquest sentit, el seu equip assenyala que ja hi ha més de 2.000 persones implicades en grups de treball per "ressituar ERC". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!