El director de 'Som.cat' i un dels 21 detinguts per la Guàrdia Civil en el marc de l'Operació Volhov, Oriol Soler, ha qualificat de "delirant" els vincles que se li atribueixen amb el govern de Rússia. En una entrevista aquest dissabte a la nit al Preguntes Freqüents (FAQS) de TV3, Soler ha dit que "no té res a veure amb la realitat, és evident que és una broma".

Tanmateix, ha aclarit que "si fos cert, seria una de les coses de les quals s'avergonyiria del procés". "No tinc gens idealitzat el moviment independentista. Com a tot arreu, hi ha gent molt preparada, gent menys, preparada, frikis i gent que tendeix a fer el ridícul", ha etzibat.

L'empresari no s'ha aturat aquí i ha volgut posar un exemple concret. "És evident que hi ha una part de l’independentisme que té tendència a fer el ridícul i el de Víctor Terradelles n'és un cas molt clar. No podem magnificar els ‘frikis", ha comentat.

Soler també ha acusat el cos policial espanyol de "buscar fer por a determinada gent", a més d'informació "que no tenen de l’octubre del 2017 o del Tsunami Democràtic" i ha negat ser "el cervell del procés a l'ombra".

"Soc un emprenedor activista que ha ajudat amb totes les coses que m'han demanat, com tantíssima altra gent. Per sort per Catalunya, per sort per mi i per sort pel procés, jo no soc el cervell a l'ombra del procés", ha aclarit. Soler també ha assegurat que "aquesta operació no té res a veure amb el que va passar sinó amb el que volen que passi".

Sobre la seva detenció, la qual es va produir el passat dimecres 28 d'octubre, Soler ha revelat que "la Guàrdia Civil va estar llegint cada pàgina de les llibretes de les tertúlies de la meva dona". "No es pot dir que sigui agradable però ells van ser amables", ha comentat.

Soler, que va ser dues nits al calabós de la caserna de la Guàrdia Civil a Travessera de Gràcia de Barcelona, ha denunciat la "duresa" del tancament. "Les primeres hores van ser molt difícils perquè vaig pensar molt en els nostres presos", ha explicat.

Per superar l'angoixa, l'empresari ha explicat l'estratègia que va fer servir: "Al cap d’una estona et situes i veus que és un tema polític. Aquests senyors volen derrotar-me i jo estaré somrient tota l’estona".