Óscar Puente encara no s'ha manifestat sobre el desastre, drama i caos de Rodalies durant la jornada electoral d'aquest diumenge. Tot i que el ministre de Transports socialista del govern espanyol, que gestiona Rodalies, va celebrar els resultats electorals del seu partit, Puente encara o ha fet esment a la situació caòtica que encara aquest dilluns viu la xarxa ferroviària catalana. És més, les piulades que ha fet a X ha deixat clar que té altres prioritats: la xarxa de carreteres; el seu equip de futbol, el Valladolid; i la victòria de Salvador Illa aquest diumenge.

I és que hi ha una diferència abismal pel que fa al tracte de Puente entre la Comunitat de Madrid i Catalunya. Cercanías de Madrid va tenir la setmana passada una incidència, que no és gens habitual, i va obligar a passatgers passejar per les vies de tren. Això va provocar l'enfurismament de la seva presidenta, Isabel Díaz Ayuso, que va obligar Puente a moure fitxa: va convocar una roda de premsa i a emprendre accions immediatament. Amb Rodalies, en canvi, no s'ha pronunciat per les afectacions d'aquests últims dies, ni ha elogiat els treballadors de Renfe, ni ha posat solucions davant la situació caòtica que va deixar centenars de catalans sense poder votar. 

Sobre el drama de Rodalies, Puente únicament ha fet un retiuit en el qual assimilava la situació de Rodalies amb un robatori a casa d'un particular. "No han robat un cable d'un endoll de casa vostra. Han obert un endoll de casa vostra i han enganxat el cable de corrent al de l'antena i al de comunicacions del mòdem. I us han cremat les televisions, ordinadors etc.", deia un usuari a X, una posició que ha compartit el ministre de Transports.  

Aquest mateix dilluns, tanmateix, Puente ha fet un tuit assegurant que millorar la xarxa de carreteres cap a una major seguretat viària és un dels "objectius prioritaris". "Per això, destinem 3,6 milions d'euros per analitzar l'estat de les firmes de 124.500 quilòmetres de carreteres i promoure les actuacions de conservació necessàries", ha dit el ministre  de Transports, en compte de destinar aquests diners a la xarxa de Rodalies. Durant el mateix diumenge, Puente va celebrar que el Valladolid vagi primer a segona divisió espanyola de futbol, i és que el ministre del PSOE va ser alcalde de la localitat de Castella i Lleó. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!