El portaveu parlamentari d'Unidas Podemos, Pablo Echenique, està hospitalitzat des de divendres a conseqüència d'una pneumònia amb pronòstic estable segons han informat fonts del seu entorn. A més, segons les mateixes fonts la seva evolució és positiva i li ha baixat la febre. L'equip facultatiu de l'hospital on es troba hospitalitzat Echenique considera que cal continuar amb el tractament per confirmar la remissió i cura de la malaltia. Durant les darreres setmanes el portaveu de Podemos ja havia estat malalt, una situació que el va obligar a suspendre diverses rodes de premsa programades, com una de les presentacions del seu llibre Piloto de Combate a Saragossa, o la seva presència en el ple i rodes de premsa. En la seva última atenció a mitjans en el Congrés dels Diputats ell mateix es va disculpar per no tenir bé la veu.

Renovació del CGPJ

En l'última aparició pública de Pablo Echenique aquesta setmana, va preguntar al PSOE si impulsarà la reforma legislativa per rebaixar les majories de cara a renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) o permetrà que el PP "segresti" la institució durant tota la legislatura. Així ho va escriure aquest dimecres mitjançant un missatge en Twitter després que els vocals progressistes en l'òrgan de govern dels jutges no hagin aconseguit un acord per dimitir en bloc, com a fórmula per remodelar el CGPJ amb mandat caducat durant més de quatre anys, i donin per liquidat aquest debat.

"Bé, ara que l'última esperança fake de renovar el CGPJ per una via diferent del canvi de majories en el Congrés s'ha demostrat fake, el PSOE acceptarà canviar les majories o deixarà que el PP segresti el CGPJ durant tota una legislatura?", va apuntar a les xarxes socials.