El Tribunal Suprem ha ratificat la condemna al raper Pablo Hasél de sis mesos de presó per agredir i provocar lesions a un periodista de TV3 en unes protestes a la Universitat de Lleida (UdL) l'any 2016, es considera que s'han aportat suficients proves, com ara testimonis, gravacions i l'informe forense, que demostren que Hasél va ser els autors dels fets. El Suprem ha desestimat així el recurs de cassació presentat pel raper contra la condemna. L'Audiència de Lleida ja va confirmar de forma íntegra la sentència que va dictar el jutjat Penal número 1 el 31 de març de 2020 i amb la desestimació del recurs per part del Tribunal Suprem, la condemna és ferma.
Segons l'escrit, es ratifica que Hasél va empènyer, insultar i ruixar amb un líquid de neteja el periodista de TV3, que estava cobrint la notícia de la tancada, a més també es confirma que li va causar lesions. La sentència també confirma la multa de 5.400 euros per un delicte de coaccions, tant a Hasél com a tres acusats més, per haver impedit que els periodistes gravessin tapant-los les càmeres amb les mans o amb roba, insultant-los i impedint-los l'entrada al despatx. Els fets es van produir el 2 de juny de 2016 al despatx del rector de la Universitat de Lleida quan els mitjans de comunicació van intentar cobrir una protesta de treballadors i professors de la universitat contra l'ocupació del despatx del rector per part d'estudiants i joves i hi va haver un enfrontament amb alguns periodistes que estaven cobrint la notícia que van rebre empentes i se'ls va llençar líquids.
Set anys de presó acumulats
La sentència és ferma i se suma a les del 2015 i el 2020, de dos anys i dos anys i un mes, respectivament, per enaltiment del terrorisme. Hasél també està condemnat a dos anys i mig de presó per amenaçar el testimoni d'un judici contra un guàrdia urbà de Lleida. Aquest cas està pendent del recurs de cassació, però, si s'acaba desestimant, el raper acumularà set anys i un mes de presó. A més, està pendent d'un judici per una protesta a Lleida contra la detenció de Puigdemont a Alemanya en què s'enfronta a més de cinc anys de presó.
A part d'aquestes sentències, el raper està pendent d'un altre judici, amb 10 acusats més, per una protesta davant de la subdelegació del govern espanyol de Lleida contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya, el 25 de març de 2018. La vista del judici està prevista per al 23 i el 24 de novembre. Se'ls acusa de desordres públics amb l'agreujant d'ocultació del rostre per dificultar la identificació, lesions i atemptat contra els agents de l'autoritat i se'ls hi demanen multes de gairebé 40.000 euros pels delictes de danys i lesions lleus (3.600 per a cadascun dels 11). Per la seva part, la fiscalia demana 3 anys de presó per desordres públics, 9 mesos de presó més per lesions i un any i mig per atemptat contra els agents de l'autoritat. Per a aquest últim delicte, però, la fiscalia demana mig any més per Hasél, en aplicar-li l'agreujant de reincidència. Així doncs, en total sol·licita que s'imposin 5 anys i 3 mesos per a 10 dels acusats i 5 anys i 9 mesos per al raper lleidatà, una pena que podria sumar-se als 7 anys de presó que ja acumula.