L'exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias portarà als jutjats José Luis Rodríguez i Francisco Zugasti, els dos increpadors que el van assetjar a les portes del jutjat, juntament amb Irene Montero, al crit de "miserables" i "fastigosos". Així ho ha anunciat Iglesias a través d'X, després dels insults i amenaces d'aquest dilluns passat davant els jutjats de Madrid, on els dos dirigents de Podemos havien de formar part del judici contra l'home que durant set mesos va assetjar el matrimoni al seu xalet de Galapagar. 

Tan bon punt van arribar, un grup de persones van començar a insultar i amenaçar Iglesias i Montero, titllant-los de "miserables", "pocavergonyes" "venedors d'obrers", "fastigosos" i "aprofitats", entre altres improperis. Allà mateix, l'exvicepresident va recalcar que mitjançant l'estratègia "de l'assetjament i la violència" van intentar que deixessin aquest país i la política. "Van assetjar durant mesos dos ministres de Podemos. Tant de bo no hi hagi impunitat i no torni a passar. Si fossin ministres del PP i PSOE no hagués passat", ha dit. Montero va assenyalar que Miguel Frontera és "l'instigador de l'assetjament que van patir durant mesos a la seva pròpia casa". "És la punta de llança d'una violència sense precedents contra una formació política per impedir avenços socials", va assegurar.

I és que en accedir als jutjats, Iglesias i Montero van tenir una forta topada amb aquests dos homes. L'exvicepresident espanyol s'hi va encarar rere una tanca i va rebre els crits de  "fastigós, fastigós, desgraciat, que ets un fastigós"; “vallecano de mierda a ti te quiero ver a solas en la calle”; o “si vuelves a mirar mi coche atente a las consecuencias”. Irene Montero fins i tot va sortir del recinte dels jutjats i va demanar que hi intervingués la seguretat. Tot seguit, la policia municipal madrilenya s'hi va acostar. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!