L'anunci de l'eliminació del Premi Nacional de Tauromàquia d'enguany està aixecant molta polseguera. El ministeri de Cultura ha fet un pas endavant per lluitar contra la tauromàquia i ha cancel·lat aquest premi en aquesta edició i ha iniciat els tràmits administratius per eliminar-ho definitivament. Les reaccions no s'han fet esperar, i el primer a manifestar-se contra el govern espanyol, ha estat, un cop més el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, que ha anunciat que es reunirà amb el sector taurí "per crear des de la regió uns premis de tauromàquia". A través d'un missatge al seu compte de X, ha afirmat que "aquests premis tenen l'ambició també de poder ser coordinats o compartits amb altres autonomies, ja que pretenem que tinguin abast nacional i internacional". 

Indignació del sector taurí

La Fundació Toro de Lidia també s'ha manifestat contra la nova mesura del ministeri de Cultura. El seu president, Victorino Martín, acusa el ministre Ernest Urtasun de "no estar complint amb les seves obligacions" com a càrrec públic i l'està exercint de forma discriminatòria contra la tauromàquia "per motius ideològics". L'associació estudia prendre mesures davant l'eliminació del guardó, que existeix des del 2013 i dota el guanyador amb 30.000 euros. 

En declaracions a EFE, Martín ha advertit que "si no li agraden a ell, és respectable, però ell no és aquí per a fer el que li agrada, sinó per governar per a tots els espanyols". Des de la Fundació no s'esperaven aquesta mesura "entrava en la mesura del possible, però no pensàvem que arribés a tal punt d'extremisme, quan un és un funcionari públic que està complint funcions d'Estat i hauria de governar per a tothom, complint les lleis", ha dit. El ramader ha assegurat que els funcionaris públics "han de protegir i promocionar el patrimoni cultural de tots els espanyols", i la tauromàquia és just això, "un patrimoni cultural importantíssim que és de tots, independentment de les ideologies", ha afegit. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!