El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per expressar el seu rebuig al pacte entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el PSC. Concretament, el manxec ha criticat durament el nou model de finançament que es planteja en el pacte. Page ha iniciat la seva intervenció deixant clar que l'acord avançat per ERC dimarts passat no té la firma dels socialistes i espera que continuï així. "Només veig esborranys i un comunicat molt genèric, que sincerament se'l pot endur el vent demà passat", ha apuntat, i ha afegit: "Confio sincerament que el meu partit no ho toleri". 

Page ha explicat que espera que el PSOE no avali aquest plantejament d'ERC, el qual titlla d'"obscè". Ha dit que confia que el desig independentista de gestionar la caixa dels impostos des de Catalunya "no pugui prosperar". El socialista manxec demana fer possible la investidura de Salvador Illa "sense que el cost, el sacrifici i la resignació l'hagin de pagar la resta de territoris d'Espanya i, particularment, el PSOE a tots els territoris d'Espanya, a qui no es podrà obligar a defensar al carrer el que és indefensable".

El socialista manxec ha sostingut que l'acord entre el PSC i ERC ataca el principi d'igualtat a l'Estat espanyol. "Es diuen Esquerra, però és el plantejament menys d'esquerres que he vist", ha retret als republicans, i ha afegit; "L'independentisme es va crear per trencar Espanya i compleixen la seva funció, però el PSOE es va fundar per lluitar contra la desigualtat". 

El límit del Congrés 

Page s'ha mostrat convençut que per més que el PSC i ERC tanquin aquest acord, no tindrà prou majoria al Congrés dels Diputats per tirar endavant. "No tirarà endavant, que no s'enganyi ningú", ha asseverat el president socialista, que ha considerat que la seva aprovació seria donar "una puntada de peu al puzle constitucional per tornar a començar". 

El socialista manxec ha advertit que la seva posició pot generar-li critiques i ha augurat que li diran "feixista o de dretes". Alguns diran que ja hi són els de sempre, Page, Lambán, i es creuen que insulten, però m'alegra ser el de sempre", ha sentenciat el manxec. Tanmateix, ha afirmat que el que alimenta l'extrema dreta és aquesta proposta d'Esquerra. "El que plateja ERC és una fàbrica d'alimentar l'extrema dreta a Espanya i alguns ens hem dedicat tota la vida a guanyar la dreta, i per majoria", ha etzibat. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!