El debat de l'amnistia ha despertat la ira de la vella guàrdia socialista i dels barons més espanyolistes del partit. A les crítiques de Felipe González, Alfonso Guerra o Javier Lambán, s'hi ha sumat Emiliano García-Page, dirigent que habitualment aixeca la veu contra les decisions de Pedro Sánchez. I la mesura que reclama el president a l'exili, Carles Puigdemont, com a condició per poder abordar la negociació de la investidura de Sánchez enfurisma el president de Castella-la Manxa, que ha reconegut estar "molt preocupat" per aquesta possibilitat. Page ha volgut destacar que el seu partit es va presentar a les eleccions generals del passat 23 de juliol insistint en el fet que l'amnistia "no té cabuda" a la Constitució i li sembla "enormement greu" que "allò que no cabia a la Constitució hi càpiga d'un dia per l'altre". En aquesta línia, el cap de l'executiu castellanomanxec reclama que no hi hagi "ambigüitat" en aquesta qüestió i que s'expliquin aquells que "vulguin fer un canvi d'enfocament o d'idea".
En unes declaracions als mitjans de comunicació durant una visita a la Fira d'Albacete, el socialista ha apuntat de nou que "des del president del govern espanyol fins a tot l'executiu en ple s'han atipat de dir que l'amnistia no cabia a la Constitució", recordant que era la "contestació que se li donava permanentment a Esquerra Republicana". "L'última cosa que he sentit a Pedro Sánchez dir de l'amnistia és que no cabia a la Constitució, encara no he sentit una altra cosa i esperaré a sentir-ho per poder valorar", ha afegit, alhora que ha anunciat que té intenció de fer un plantejament concret al respecte "en el moment correcte". Sobre aquest "moment", Emiliano García-Page ha indicat que "ara és el moment de la investidura de Feijóo i cal veure-ho també amb mentalitat pràctica i no caure en la retòrica a la qual ens volen dur alguns". El president de Castella-la Manxa ha precisat que vol analitzar aquestes "coses" amb detall i pronunciar-se "amb fonament" quan correspongui.
Page demana escoltar els independentistes quan primer reconeguin el "camí" constitucional
El dirigent socialista no nega que s'hagi de parlar amb les formacions independentistes, però considera que se'ls ha d'escoltar quan "primer hagin reconegut el camí constitucional" encara que tinguin l'objectiu de canviar-la i que refermin un "compromís evident de no tornar a fer" el que va passar l'any 2017. En paral·lel, ha criticat que és una "obvietat que es vol passar per alt" perquè creu que si els independentistes volen l'amnistia per "tornar-ho a fer, és mel sobre fulles".
Davant l'eventual cas que pugui haver-hi una repetició electoral, García-Page sosté que el PSOE milloraria els resultats, tot i que només ho pot fer "si no alimentés cap ambigüitat respecte a la vocació constitucional ni sobre la igualtat" dels espanyols. En relació amb les declaracions de José María Aznar animant a una "rebel·lió nacional" contra l'amnistia, el president castellanomanxec ha dit que no el sorprenen aquestes afirmacions i li ha demanat deixar de banda el "llenguatge guerracivilista" que s'està instal·lant en el debat públic: "Dels extrems no vindran mai les solucions, calen posicions més ponderades i assenyades".