'Amnistia' i 'mediador'. Aquestes són les paraules que han sonat més durant els darrers mesos en totes les converses relacionades amb la política, i de segur que seguiran sent les paraules estrella de les sobretaules d'aquest Nadal. El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, desbarrava aquest diumenge i acusava Pedro Sánchez de perpetrar una "humiliació insuportable" amb la reunió a Suïssa amb Francisco Galindo Vélez, el coordinador del mecanisme de verificació acordat entre el PSOE i Junts. Les crítiques contra l'amnistia i contra el coordinador dels verificadors salvadorenc no cessen i El País arrenca la setmana carregant fort amb dues enquestes: una que assegura que "Un 60% dels espanyols creu que l'amnistia és injusta i un privilegi" i una altra que afirma que la dreta espanyola arribaria a la majoria absoluta en unes eleccions. Segons aquest darrer sondeig de 40dB per al rotatiu, si ara se celebressin eleccions a Espanya, el PP aconseguiria 147 diputats, 10 més dels aconseguits el 23 de juliol. Així doncs, si sumés els 30 escons que tindria Vox (3 menys que els que ostenta ara mateix), superaria ja la majoria absoluta de 176 escons. Pel que fa als partits independentistes, la tendència es manté i Junts superaria ERC, quan ara empaten a escons, i segons l'enquesta, els de Carles Puigdemont aconseguirien un diputat més que ERC.

El País
El País

"El PP no afluixa en les seves protestes contra l'amnistia a Puigdemont", titula l'ABC. Sí que és cert que aquest diumenge el PP va tornar a sortir al carrer a Madrid, però ho van fer 8.000 persones i no 15.000, com assegurava el partit de Feijóo. Tot i això, el president del PP indicava que el seu partit continuarà mobilitzat contra l'executiu de Sánchez: "No serà l'última vegada que convoquem tots els espanyols que creuen en la convivència i la igualtat", va advertir. D'altra banda, el rotatiu afirma que "la falta de coordinació entre la Moncloa i el ministeri d'Exteriors aviva els errors diplomàtics de Sánchez" i que fonts diplomàtiques aprecien que "no hi ha comunicació" i que als dos costats "hi ha perfils polítics i no tècnics".

ABC
ABC

"El PSOE tem que la UE tombi l'amnistia pel terrorisme", titula El Mundo que afegeix que "els negociadors ja van advertir Junts, però ho van acabar acceptant per tancar el pacte i investir Sánchez". Igual que l'ABC, destaca la concentració antiamnistia del PP, on també va participar la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que va ser encara més dura que Feijóo en la crítica a Sánchez. "Som l'Espanya que estarà aquí quan els traïdors caiguin", va etzibar després de referir-se també al "mur" que, segons els populars, ha alçat Sánchez.

El Mundo
El Mundo

La Razón compra la xifra donada pel PP i assegura que aquest diumenge a Madrid es van concentrar 15.000 persones: "Feijóo endureix l'oposició com a resposta al mediador". Els participants, amb pancartes com 'Sánchez traïdor', van cridar 'Puigdemont a presó', 'Hi ha un president que és un delinqüent' o 'M'agrada la fruita' quan va pujar Isabel Díaz Ayuso a l'escenari. Una delegació de Vox, encapçalada pel secretari general del Grup Parlamentari, José María Figaredo, va donar suport a l'acte, on també hi havia una caseta del sindicat d'aquesta formació, Solidaridad.

La Razón
La Razón

La Vanguardia explica que la Generalitat de Catalunya prepara una rebaixa de l'IRPF per a 2,6 milions de contribuents. La rebaixa fiscal es planteja de cara a l'any vinent, en el marc de la llei d'acompanyament dels pressupostos, i és una reducció d'un punt del primer tram de tributació, del 10,5% al 9,5%. La mesura beneficiaria els ciutadans amb rendes anuals iguals o inferiors a 33.000 euros. La implementació d'aquesta reducció en el tram autonòmic de l’IRPF situaria Catalunya en la mitjana estatal i està condicionada a l'aprovació dels comptes catalans.

IMG 6008
La Vanguardia

 

"El pont consolida l'any de la recuperació del turisme", assegura El Periódico sobre els dies festius que venen aquesta setmana. "Després d'un estiu a ple rendiment i un rècord absolut d'ingressos amb un creixement a dos dígits marcat per la inflació i la recuperació vigorosa de la demanda, el pont del desembre posa el colofó ​​a un any d'èxit per al turisme", afirma el diari que afegeix que per a aquesta setmana "les previsions són molt bones, tant pel pont com per Nadal". Sobre la sequera, lamenta que els aqüífers catalans també es troben en mínims inèdits.

El Periódico
El Periódico

"L'hora dels comptes", titula El Punt Avui que destaca que el Govern es concentra ara en l'aprovació dels pressupostos. Per negociar uns nous pressupostos de la Generalitat per al 2024, el PSC reclama que el Govern "desencalli ja" els compromisos del 2023. I posa el focus en tres carpetes: la constitució de la comissió per a l'ampliació de l'aeroport del Prat, l'aprovació del pla director urbanístic del macroprojecte Hard Rock i la signatura del conveni per a la B-40. Si l'executiu no "compleix", avisava la portaveu parlamentària Alícia Romero aquest divendres, els socialistes no iniciaran converses sobre els nous comptes catalans. 

El Punt Avui
El Punt Avui

Finalment, l'Ara obre la setmana en clau internacional: "Netanyahu intensifica els bombardejos, tot i la pressió dels EUA". El cap de l'Estat Major de l'exèrcit israelià, el tinent general Herzi Halevi, va anunciar aquest diumenge a la tarda que les forces israelianes estan expandint les seves operacions cap al sud de la franja de Gaza, una zona que fins ara no havia estat objectiu de la intervenció terrestre, tot i que sí dels atacs aeris. La fotografia de la jornada és per al Barça que va guanyar a l'Atlètic de Madrid amb un gol de João Félix.

Ara
Ara