Les forces progressistes han aconseguit tornar a obtenir la majoria a les eleccions autonòmiques al País Valencià i podrien reeditar el seu acord de govern (l'anomenat "Pacte del Botànic"). El PSPV-PSOE ha aconseguit desplaçar al PP com a primera força política del territori, i ha obtingut 27 diputats (al voltant d'un 24 % de vots). A desgrat que Compromís i Unidas Podemos perden escons, si arriben a un acord podran governar ja que tots junts sumen 51 diputats, per sobre dels 50 que fan la majoria absoluta. Un possible acord PSPV-PSOE i Ciudadanos no aconseguiria ser alternativa, perquè no sumaria majoria.

El PP ha quedat, doncs, desplaçat a un segona posició, amb 20 diputats (amb gairebé un 19% dels vots), per sota de les seves pitjors expectatives. En canvi, Ciudadanos incrementa el percentatge de vots, fins a més del 17%, i obté 18 diputats, situant-se en tercera posició. 

Compromís perd força i front als 19 escons obtinguts el 2015, es queda amb 16,. Vox entra amb força al Parlament valencià: supera el 10% dels vots i obté 10 escons. Unidas Podemos - Esquerra Unida, en canvi, perd molta força i es queda en tan sols 8 escons (amb el voltant del 8%) front als 13 diputats que va treure el 2015 (tot i que alguns sondejos al principi de la campanya els situaven per sota del 5% dels vots i, per tant, sense cap representació). Es reforça, doncs, el paper de Ximo Puig en l'esquerra valenciana.

Alta participació i dualitat

La participació s'ha situat en el 74,68%, molt elevada per allò que és habitual a les autonòmiques. Ximo Puig s'ha vist beneficiat d'haver avançat les eleccions autonòmiques i de fer-les coincidir amb les generals. Els valencians han votat en clau estatal. El PSPV s'ha aprofitat de "l'efecte Sánchez" i s'ha beneficiat del vot útil, tant de partidaris de Compromís com d'Unidas Podemos. Hi ha una diferència important entre el vot al Congrés i el vot a les autonòmiques (l'anomenada "dualitat"), sobretot pel que fa a Compromís, un partit que ha tingut molts menys vots a les eleccions generals que a les autonòmiques (10 punts de diferència). Pel contrari, Unidas Podemos guanya molts més vots a les eleccions generals que a les autonòmiques (amb 6 punts de diferència).