La campanya B d'ERC també es feia a les xarxes, segons va publicar el diari ARA aquest cap de setmana, i les dues darreres presidentes de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie i Dolors Feliu, han denunciat a través d'X, abans Twitter, haver-ne estat víctimes. La primera a fer-ho va ser Paluzie, que va compartir captures d'alguns comentaris que havia deixat un perfil anomenat Carmeta Garcia, creat segons la líder independentista el 2018 per atacar-la. "Només ser elegida a l'Assemblea, el 2018, me'n van crear un d'específic per difamar-me, la Carmen García. Quan el 2019 vaig confrontar en Sergi Sabrià en una reunió de partits i entitats va riure, ell no controlava els trols a les xarxes", explica Paluzie. Sabrià va dimitir a principis de juliol arran de l'escàndol dels cartells contra els germans Maragall i va ser amonestat, tot i que de manera lleu, en la investigació interna que encara ha de confirmar la comissió de garanties. 

Després de la piulada de Paluzie, Dolors Feliu, presidenta de l'Assemblea fins al passat mes de juny quan Lluís Llach en va prendre el relleu, també ha compartit la seva experiència: "Gràcies per aflorar els atacs que vas rebre per part dels comptes B d’ERC. Jo també en vaig ser víctima mentre era presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana", tot i que en el seu cas no ha adjuntat imatges d'aquests atacs. Feliu, com ara Llach, va ser molt dura durant tot el seu mandat amb l'estratègia política d'ERC, que havia començat a negociar amb el PSOE, i el trencament total es va produir durant la Diada del 2022, amb Feliu com a presidenta, Pere Aragonès i el seu govern van rebutjar anar a la manifestació de l'11 de setembre assegurant que la convocatòria anava contra el seu Govern. 

Accions legals de Junts?

Aquest matí, en una entrevista Marta Vilalta ha assegurat que els cartells contra els germans Margall que van aparèixer el març del 2023 en el marc de la precampanya per a les eleccions a Barcelona que provenien de dins del partit, no es poden comparar amb altres accions a través de les xarxes socials, per exemple. Així, ha tornat a manifestar que el partit sent vergonya per aquells cartells, on es podia llegir "Fora l'alzheimer de Barcelona", però que això no es pot barrejar amb la resta d'accions que "no són delicte" i que, segons la secretària general adjunta dels republicans, tots els partits en fan. Per la seva part, Jordi Turull ha demanat als seus rivals independentistes, i concretament a Marta Rovira, que es disculpi a Junts per l'estructura B, ja que, segons ell, les seves accions es concentren en els juntaires. Tampoc no ha descartat emprendre accions legals. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!