Quan falta menys d'una setmana per la Diada 2022, ja s'ultimen els darrers preparatius d'una jornada que, com cada any, promet ser reivindicativa. Més enllà dels tradicionals actes institucionals que han organitzat les administracions, hi haurà també la manifestació unitària de l'independentisme, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Una mobilització que, malgrat tot, s'espera que sigui multitudinària. La de l'any passat, amb 400.000 persones segons l'organització, ja va superar totes les expectatives.

Diada 2022: Com serà? Tot el que se sap de la manifestació de l'11 de setembre
El cartell de la Diada 2022 recupera el groc i vermell amb tres versos d’un poema

 

Amb aquest objectiu al darrere, l'entitat independentista s'ha afanyat a ultimar els darrers detalls per garantir una gran presència de gent als carrers. El recorregut de la marxa ja és clar (arrencarà a l'avinguda Paral·lel i avançarà pel litoral barceloní fins a culminar davant l'Estació de França, on es farà el manifest polític), i l'ANC també ha tancat més d'un centenar d'autocars que portaran manifestants des de tots els punts del territori català cap a la capital catalana, amb la previsió d'omplir-ne molts més abans que acabi la setmana.

Els organitzadors també han anat més enllà, i aquest mateix dilluns han desplegat, sense previ avís, una pancarta gegant al passeig de Colom, precisament en un dels punts per on passarà la gran marxa de diumenge. La pancarta, col·locada per sobre de les bastides d'un edifici en obres, cobreix de dalt a baix un total de set pisos d'alçada, i podrà observar-se a mesura que els manifestants avancin en direcció a l'Estació de França.

Pancarta al passeig de Colom / Foto: ANC
Pancarta al passeig de Colom / Foto: ANC

Similitud amb Joan Laporta

El disseny de la pancarta és senzill, inspirat en la temàtica que l'ANC ha decidit emprar per a la manifestació d'enguany. Sobre un gran fons negre, s'hi ha dibuixat una estelada blanca amb el lema 'Tornem-hi per vèncer. Independència', que recorda la samarreta presentada per a aquest 2022. Amb una diferència notable, i és que a la pancarta s'hi inclou un segon missatge: 'Ganes de veure'ns als carrers'. Una frase, doncs, que anima l'independentisme a recuperar el seu esperit de mobilització.  I ho fa amb una similitud important a la que ja va penjar l'ara president del FC Barcelona, Joan Laporta, a Madrid, a prop del Bernabeu, per encetar la seva campanya a recuperar la presidència del club. En aquella gran lona, tan compartida a les xarxes socials, s'hi llegia 'Ganes de tornar a veure-us'.