La parella de la presidenta d'Isabel Díaz Ayuso, l'empresari Alberto González Amador, torna a enfrontar-se judicialment al govern espanyol i ara va pel president Pedro Sánchez i el ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños. El motiu de l'enfrontament és que els dos socialistes la setmana passada van titllar González Amador de "delinqüent". Bolaños va assegurar que González Amador "hauria propagat una faula en relació amb el comportament del Ministeri Fiscal" o que s'havia comprat un pis "amb diners defraudats al fisc". La parella d'Ayuso considera que, com a ciutadà, no ha de permetre aquests atacs ni per part del govern espanyol ni del titular de justícia. Segons informa El Mundo, l'empresari ha presentat dues sol·licituds de conciliació als jutjats de Madrid com a pas previ a presentar una querella per injúries i calúmnies contra Sánchez i Bolaños. Amb aquest moviment judicial, la parella d'Ayuso pretén que ambdós es retractin públicament en considerar que les declaracions de Sánchez suposen "una infracció dels més elementals deures de respecte i protecció dels drets fonamentals d'un ciutadà espanyol". 

Disculpes públiques

El passat dimarts el Tribunal Suprem va imputar el fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, per un delicte de revelació de secrets en el cas de la parella d’Ayuso. L'endemà d'aquesta imputació, Sánchez va defensar la tasca del fiscal general i va apuntar que això "ens permet recordar l'origen de tot això, que és que el cap de gabinet de la presidenta de la Comunitat de Madrid, parella d'un delinqüent confés, dona peu a una faula". Per la seva banda, el ministre de Justícia també va defensar García Ortiz i també va titllar la parella d'Ayuso de "delinqüent confés". Bolaños es va qüestionar: "De veritat pot ser delicte al nostre país desmentir una faula propagada per un delinqüent confés, per la seva parella i el seu entorn polític? El govern espanyol es queda amb els fiscals que diuen la veritat". 

Precisament, sobre aquestes declaracions l'empresari assegura que tenen la intenció de "lesionar els seus drets fonamentals com a manera de lesionar, al seu torn i políticament, a la seva parella sentimental", fent referència a la presidenta de la Comunitat de Madrid. A més, ha denunciat que amb aquestes afirmacions tractaven de "neutralitzar" la imputació de Garcia Ortiz, així com la petició de dimissió sol·licitada per la majoria del Consell Fiscal. González Amador demana als dirigents socialistes, que es retractin públicament i exigeix a Sánchez que es comprometi a "no abocar públicament en el futur manifestacions de contingut anàlogues i, especialment, falses, difamatòries, vexatòries" contra ell. A més, demana ser indemnitzat amb 100.000 euros per Sánchez i 50.000 per Bolaños. 

Batalla judicial contra el govern espanyol

González Amador està imputat per haver comès dos delictes fiscals i de falsedat documental i el passat mes de setembre va pactar amb Hisenda un càstig per evitar l'entrada a presó en admetre ser autor de dos delictes de frau fiscal el 2020 i 2021. González Amador acceptaria la pena de quatre mesos de presó per cadascun dels dos delictes contra la Hisenda Pública, és a dir,  8 mesos de presó, tal com es va fixar en el primer acord. Se li imposa, a més, una multa del 40% de la quota defraudada (uns 525.000 euros) i la pèrdua del dret a obtenir subvencions o ajudes públiques i del dret a gaudir dels beneficis o incentius fiscals o de la Seguretat Social durant nou mesos. 

Tanmateix, la parella d'Ayuso va iniciar una batalla judicial contra el govern espanyol i durant el mes de setembre va emprendre una bateria d'accions judicials contra el PSOE. Entre els denunciats es troba la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant; el diputat socialista José Zaragoza, la regidora Rita Maestre, de Más Madrid i el director de comunicació del PSOE, Ion Antolín. Aquestes se sumaven a les presentades prèviament contra la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero; o la ministra d'Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!