Alberto González Amador, parella d’Isabel Díaz Ayuso, ha demanat al Tribunal Suprem que imputi el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, per un delicte de revelació de secrets en haver donat l’ordre de fer públiques dades sobre el pacte de conformitat que estava negociant amb el ministeri públic pel seu cas de frau fiscal. La parella de la presidenta de Madrid va portar als tribunals la difusió d'una nota informativa en la qual la Fiscalia de Madrid donava compte de l'encreuament de correus entre el seu advocat i el fiscal Julián Salto pel presumpte cas de frau fiscal en el qual se l'investiga. García Ortiz va assumir la responsabilitat d'aquest comunicat i el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) va elevar el cas al Suprem perquè el fiscal general de l'Estat és aforat en aquest tribunal.

Precisament, l'alt tribunal espanyol acaba de demanar a la Fiscalia el seu posicionament sobre si cal imputar el seu màxim càrrec per aclarir si ha comès revelació de secrets. Paral·lelament, González Amador ha reactivat les seves negociacions amb Hisenda per celebrar un judici de conformitat i no anar a la presó per frau fiscal.

 La prova dels correus electrònics

La defensa de la parella d’Ayuso, segons ha avançat El Mundo aquest dimarts, ha demanat al Suprem que obri una causa penal i imputi García Ortiz. Igualment, demana que s’incorporin a la investigació els correus electrònics entre el compte personal de García Ortiz i la fiscal provincial de Madrid, Pilar Rodríguez. La instrucció duta a terme pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha posat en relleu que els correus que van intercanviar la defensa de González Amador i la fiscalia van anar a parar al correu personal del fiscal general.  El TSJ de Madrid, després d'una investigació i interrogatori dels querellats, va arxivar la imputació del fiscal de Delictes Econòmics del cas, però no de la fiscal de Madrid. Ara té la paraula el Suprem.

El fiscal de l'Estat no dimitirà

Quan el TSJ de Madrid va enviar la causa al Suprem al juliol, des de la Fiscalia General de l'Estat es va informar que García Ortiz no dimitirà si al final és imputat  per aquesta causa, de la qual sostenen que des del ministeri públic no s'ha comès cap delicte i que gran part de les dades provades de González Amador ja s'havien divulgat en alguns mitjans de comunicació.

A més, Garcia Ortiz va emetre un comunicat en saber la resolució del TSJM, en el qual assegura que l'exposició raonada dirigida al Suprem és un tràmit lògic i que aquest fet "no ha d'impedir ni alterar el normal funcionament de la institució ni, per descomptat, el treball ordinari del Fiscal General".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!