La parella de la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso, Alberto González Amador, ha denunciat per difamació al PSOE, Más Madrid, la ministra Diana Morant, la líder de Más Madrid a l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, el diputat socialista José Zaragoza i el director de comunicació del PSOE, Ion Antolín. Segons ha avançat El Confidencial aquest dimecres, la defensa de González Amador ha sol·licitat als jutjats de Madrid la celebració d'un acte de conciliació, el pas legal previ a la interposició d'una denúncia per presumpta vulneració del dret a l'honor o una querella per injúries i calumnies.

La denúncia de la parella d'Ayuso s'emmarca en les declaracions que hagin pogut fer els denunciats sobre la causa que aquest té oberta per frau fiscal. L'advocacia de González Amador considera que s'han tergiversat fets per acusar-lo d'"una trama de corrupció inexistent" i tractar d'esquitxar la presidenta madrilenya. En aquest sentit, l'empresari exigeix una retractació o els exigirà una indemnització: 30.000 euros al PSOE, 30.000 a Antolín, 15.000 a Más Madrid, 15.000 a Maestre, 15.000 a Morant i 10.000 a Zaragoza, tal com ha avançat el citat diari madrileny.

González Amador ja va denunciar pel mateix motiu la vicepresidenta del govern espanyol i número 2 del PSOE, María Jesús Montero, a principis de l'estiu. L'empresari, la seva parella, Isabel Díaz Ayuso, i Montero, estan citats tots tres el pròxim 2 d'octubre al jutjat per l'acte de conciliació previ a una denúncia. En concret, la també ministra d'Hisenda va afirmar que al Senat el març que Ayuso i González Amador podrien "estar vivint en un pis que es va pagar amb frau".

Notes de premsa i missatges a les xarxes que parlen de "corrupció"

La parella d'Ayuso remet a unes notes de premsa del PSOE en relació amb la seva causa, d'aquí la querella contra el dircom del partit, Ion Antolín. Pel que fa a la ministra de Ciència i Universitats, Diana Morant, també líder del PSOE al País Valencià, en aquest cas González Amador presenta una denúncia per unes declaracions que aquesta va fer el 16 d'agost, quan va retreure a Ayuso el seu "silenci" sobre la relació de la seva parella amb una de les empreses que més s'estan beneficiant de la privatització "salvatge" de la sanitat a la Comunitat de Madrid, en referència al Grup Quirón, per al qual ha treballat i a qui Morant considera "intermediari" dels contractes públics que Ayuso atorga a aquesta empresa.

Quant al diputat del PSOE José Zaragoza, González Amador remet a missatges que ha publicat a les xarxes socials, com una imatge de González Amador en una piulada sobre la "corrupció" del PP amb Quirón, el seu habitatge [d'Ayuso i la seva parella] "de més de dos milions d'euros i un Maserati". Pel que fa a Rita Maestre i el partit Más Madrid, la parella d'Ayuso es querella per uns missatges a les xarxes socials. “Qui ha pagat l'àtic d'Ayuso i el seu nuvi i a canvi de què? Per què oculta Ayuso el nom del seu generós mecenes? (...) És aquest un cas de testaferro, comissionistes i pagament en espècie pels contractes sanitaris adjudicats? Cada vegada fa més mala olor", va dir Maestre, un missatge similar al que poc després va publicar el compte del partit.

González Amador denuncia "falsedats" 

"No són més que un cúmul de falsedats construïdes sobre la base del coneixement de dades reservades obtingudes gràcies a la personació d'aquests partits polítics en el procés que se segueix contra ell per un presumpte delicte fiscal, els quals han tergiversat, sinó directament falsejat", critica la defensa de González Amador, que afegeix que "és radicalment fals que el nostre representat s'hagi beneficiat econòmicament o professional d'aquesta relació. Per si no fos prou, no és cert que hagi adquirit un bé immoble mitjançant testaferros per a ocultar pagaments de comissions en efectiu o en espècie".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!