Nou anunci de pacte de la parella d’Ayuso per deslliurar-se del judici. Alberto González Amador ha pactat amb Hisenda un càstig per evitar l'entrada a presó en admetre ser autor de dos delictes de frau fiscal el 2020 i 2021 i estaria avalat per la Fiscalia, segons ha avançat Ok Diario aquest dimarts. L’acord ja es va intentar el juny passat, però les acusacions populars del PSOE i Mas Madrid van avortar-lo en demanar més informació a la magistrada del jutjat d'instrucció 19 de Madrid, que ho va descartar. González Amador acceptaria la pena de quatre mesos de presó per cadascun dels dos delictes contra la Hisenda Pública, en concurs medial cadascun d'ells amb un delicte de falsedat en document mercantil.  És a dir,  8 mesos de presó, tal com es va fixar en el primer acord. Se li imposa, a més, una multa del 40% de la quota defraudada (uns 525.000 euros) i la pèrdua del dret a obtenir subvencions o ajudes públiques i del dret a gaudir dels beneficis o incentius fiscals o de la Seguretat Social durant nou mesos. 

L’acord es fa públic dies abans que el Tribunal Suprem decideixi si imputa o no el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, per revelació de secrets en haver ordenat donar informació als mitjans de comunicació sobre la investigació al xicot de la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per aclarir “informació falsa” que s'havia difós sobre les negociacions entre l’acusat i l’Agència Tributària.

La Fiscalia General de l'Estat va assegurar que, passi el que passi, García Ortiz no dimitirà per aquest cas, perquè considera que des del Ministeri Fiscal es va actuar amb correcció. Per contra, la parella d'Ayuso va presentar la denúncia inicial contra la fiscal en cap de Madrid i el fiscal de Delictes Econòmics en considerar que s'havien difós dades privades seves. Tots dos fiscals van afirmar al jutge instructor del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que havien rebut ordres del fiscal general de l'Estat, i com García Ortiz és aforat davant el Tribunal Suprem, va derivar el cas a l'alt tribunal espanyol.

Un acord ja pactat

L'abril passat, la parella d'Isabel Díaz Ayuso ja va proposar acceptar 8 mesos de presó i pagar 525.000 euros per evitar anar a la presó, segons la proposta de conformitat penal signada a la Fiscalia. En aquest document, l'advocat d'Alberto González Amador "accepta íntegrament" l'existència de "dos delictes contra la Hisenda Pública per l'impost sobre societats, 2020 i 2021" i la seva "autoria" com a administrador únic de la societat Maxwell Cremona Ingeniería y Procesos Sociedad para el Fomento del Medio Ambiente SL.

La defensa reconeixia una quota defraudada de 155.000 euros en l'exercici relatiu al 2020 i de 195.951,49 euros per l'exercici del 2021, cosa que es tradueix en 350.951 euros més interessos de demora. A més de la pena de presó, proposa assumir també "una multa del 40% de la quota defraudada" —la qual cosa elevaria l'import a uns 520.000 euros.

Si l'acord es confirma, González Amador haurà d'afrontar un judici de conformitat, de minuts, com Shakira a l'Audiència de Barcelona.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!