Alfons Jiménez, marit de la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, ha dimitit com a cap de gabinet després de la polèmica suscitada pel seu nomenament, que va provocar crítiques per part de l'oposició. Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat ElNacional.cat, Jiménez ha dimitit tan sols quatre dies després que el seu polèmic nomenament es publiqués al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Junts per Catalunya va reclamar una compareixença del president de la Generalitat, Salvador Illa, per tal que donés explicacions sobre aquest i altres nomenaments de familiars de socialistes, que va titllar de "nepotisme". Un altre cas polèmic va ser el de la germana de l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, nomenada assessora del conseller de Presidència, Albert Dalmau, una pràctica que el mateix alcalde va considerar "dins de la normalitat".   

Jiménez ha traslladat la seva decisió a la consellera i al president a través d'una carta en la qual ha reivindicat la seva trajectòria i ha criticat les acusacions contra el Govern. "La meva trajectòria professional evidencia que les acusacions tenen únicament la voluntat de fer mal al Govern. No estic disposat a acceptar aquesta conseqüència i, per aquesta raó, prenc aquesta decisió", ha afirmat. 

Llicenciat i doctorat en Història per la Universitat de Girona (UdG), Jiménez és l'actual secretari d'organització del PSC de Girona. Anteriorment, havia treballat en comunicació política i màrqueting i en la direcció de campanyes electorals, principalment a Girona. Entre 2008 i 2009 va ser director adjunt de l’Oficina de Direcció General d’Anàlisi i de Prospecció de la Generalitat de Catalunya i havia fet recerca en l'àmbit de la història i la comunicació, particularment sobre la Segona República i els feixismes. Des de l'any 2009 és professor en diverses assignatures dels graus de Comunicació Cultural i Publicitat i Relacions Públiques a la UdG. 

Primera polèmica del mandat Illa 

El Govern d'Illa té tan sols dues setmanes de vida, però ja ha fet front a la primera polèmica. Junts per Catalunya i el PP van carregar amb duresa contra el nou executiu pel repartiment d'aquests càrrecs a familiars. "Constatem que el Govern ha començat molt malament", lamentava el portaveu de Junts, Josep Rius. Si els de Puigdemont van titllar de "nepotisme" aquesta pràctica, els populars van acusar Illa de convertir la Generalitat en una "guingueta de familiars socialistes" i a més, van reclamar una auditoria de la "despesa supèrflua" destinada al pagament d'aquests càrrecs. Val a recordar que encara falten per nomenar múltiples secretaris generals i altres càrrecs del conegut com a sottogoverno, que previsiblement es coneixeran el pròxim dimarts 27 d'agost, coincidint amb la pròxima reunió del consell executiu. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!