Últim dia d'Eva Parera al Parlament de Catalunya, com a mínim, de moment, i és que ella mateixa ha assegurat que això no és un adeu sinó més bé un "fins aviat". La regidora a l'Ajuntament de Barcelona i líder de Valents (abans Barcelona Pel Canvi) ha explicat aquest divendres que ha retornat el seu escó al PP, per la qual cosa deixa de ser diputada. Parera es va presentar a les llistes dels populars com a número 3 en les passades eleccions del 14 de febrer, incorporant-se com a independent, fruit de la bona relació que té amb el líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández. Ara la presidenta de Valents vol centrar-se en el seu projecte que pretén unir el constitucionalisme a les properes eleccions municipals, en les quals disputarà precisament, entre d'altres formacions, amb el PP. És per això que fa uns dies ella mateixa va manifestar que si el PP li demanava, entregaria el seu escó, i així ha acabat succeint.

 

"Vinc a tornar la meva acta de diputada. No m'he aferrat mai a cap càrrec. No ho he fet en la meva vida política i avui no serà una excepció", ha explicat Parera en una roda de premsa des del faristol de la Cambra catalana: "Veiem com el fort creixement de Valents està posant nervioses a diverses persones entorn del constitucionalisme, i no podem perdre el temps confonent els adversaris. Per això hem decidit fer avui aquest gest valent, renunciar a l'escó, i és que és necessari, per poder avançar, fer renúncies", ha declarat Parera després d'haver rebut diverses crítiques de l'entorn del PP i Ciutadans, i ha assegurat que a partir d'ara estarà centrada en Valents, però ha promès que no es trobarà cap retret mutu entre Alejandro Fernández i ella: "El considero el meu amic, tenim una relació excel·lent i seguim mantenint una relació excel·lent", i ha defensat que veuen la política d'una forma molt similar i que per tant hauran de seguir treballant "conjuntament". Preguntada directament sobre si s'ha plantejat quedar-se com a diputada no adscrita, ha assegurat que l'acta no li pertany, sinó que la va obtenir pel gest "generós" de Fernández, i que com no és seva, la torna.

De PSC a Vox

Més enllà d'aquesta clara voluntat d'acabar bé amb el Partit Popular, si que ha reflexionat que quan es va presentar en la seva llista els resultats no van ser bons -només van obtenir tres escons-, i això ho ha agafat per assegurar que el que volen els votants constitucionalistes és la unió: Valents s'està nodrint d'excàrrecs de Ciutadans i d'altres sensibilitats, i el que reivindica Parera és ser un partit "per anar tots junts". En aquest sentit ha reivindicat fer-ho conjuntament amb les sensibilitats de PP, Cs, Vox i PSC, partits amb els quals considera que poden compartir bona part d'un programa de mínims: respecte a l'estat de dret, democràcia representativa, separació de poders i lluita contra la decadència: "Ens hem de fixar en el que ens uneix, que és moltíssim. Seguirem treballant per aconseguir la unitat. Avui renuncio per tenir les mans lliures pel nou projecte", ha afegit la política. 

Així mateix ha reivindicat una vegada més que Valents neix per aturar la "decadència", per articular un projecte alternatiu que uneixi tots aquells que volen una Catalunya dins Espanya, i lleial a Espanya: "Volem que mai més votants no nacionalistes quedin invisibilitzats, retornar la il·lusió i representar els catalans als ajuntaments", ha relatat Parera, que ha assegurat que el debat a Catalunya no va d'esquerres ni de dretes, sinó del respecte a la democràcia. 

Preguntada també per les crítiques que la líder de Cs, Luz Guilarte, ha fet contra Parera dient que Valents és un reagrupament de "trepes i trànsfugues", Parera ha assegurat que mai no es rebaixarà a contestar insults, ha explicat que ha rebut moltes crítiques però que no la trobaran en aquesta guerra: "Jo vull teixir complicitats i relacions, candidatures conjuntes, no vull fer desaparèixer a ningú", ha afegit després que hagin incorporat en les seves files exdiputats​ de Ciutadans com Jean Castel.