El Parlament ha demanat a la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín (PSC), que sigui "radicalment transparent" sobre el presumpte cas de corrupció al Consell Esportiu de la seva ciutat pel qual va ser detinguda i està investigada.

La moció, impulsada per ERC arran del debat sobre la corrupció, ha rebut el suport de Ciutadans, els comuns, la CUP i el PP. JxCat, formació que governa amb el PSC la Diputació, s'ha abstingut. El PSC hi ha votat en contra.

La iniciativa republicana també demana a la màxima responsable de la Diputació que "emprengui les mesures necessàries per aclarir els fets i preservar l'honorabilitat d'aquestes institucions, assumint les responsabilitats que siguin necessàries". De fet, fa uns dies ERC va demanar la dimissió de la mateixa Marín i va anunciar una moció de censura.

La proposta també demana "una auditoria interna per tal d'esclarir les sospites provocades per les successives detencions" del Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras (JxCat), pels processos oberts de presumpta corrupció i també li exigeix l'assumpció de responsabilitats.

El presumpte cas de corrupció

Marín va ser detinguda per policia espanyola per haver comés presumptament els delictes de malversació i omissió del deure de perseguir un delicte.

En el cas on està involucrada s'investiguen les subvencions rebudes al Consell Esportiu de l'Hospitalet per part de l'ajuntament de l'Hospitalet i també els fons rebuts del Consell Català de l'Esport. Concretament, el jutge investiga si el Consell Esportiu de l'Hospitalet va destinar a fins particulars algunes de les ajudes públiques que gestiona i si ho va justificar amb documentació falsa.

Entre aquests fins als quals s'hi haurien destinat uns 500.000 euros hi hauria dietes "desproporcionades", compres online de llibres (alguns d'autoajuda) i samarretes a Amazon, habitacions d'hotels​, pagament de multes, gasolina i col·legis professionals i el desemborsament fraccionat de 45.000 euros per un presumpte fals acomiadament d'un dels regidors imputats.

 

Imatge principal: l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín (PSC), és també presidenta de la Diputació de Barcelona amb el suport de JxCat / Europa Press