Núria Parlon és des d'aquest dimarts exalcaldessa de Santa Coloma de Gramenet després de 15 anys governant la novena ciutat de Catalunya. Durant la campanya electoral per al 12-M, Salvador Illa ja va anunciar que seria la seva consellera de l'Interior si arribava a la presidència de la Generalitat. Dos dies després de les eleccions, que el PSC va guanyar amb 42 diputats, Parlon va confirmar que si finalment Illa podia formar govern deixaria l'alcaldia de la seva ciutat, que va prendre quan tenia 35 anys i en un moment molt convuls: va ser l'escollida per José Montilla, en aquell moment president de la Generalitat, per substituir el fins llavors alcalde, Bartomeu Muñoz, empresonat pel cas Pretoria.

La sala de plens de l'ajuntament s'ha omplert per acomiadar Parlon i també el seu numero 2, Esteve Serrano, a qui s'emporta a la conselleria. Entre el públic hi havia Lluïsa Moret, presidenta de la Diputació de Barcelona, alcaldessa de Sant Boi i número 2 del PSC; el també conseller Ramon Espadaler, o el regidor de Seguretat a l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle. Qui faltava era Gabriel Rufián, regidor al consistori i candidat d'ERC a les eleccions municipals per intentar aturar Parlon, tot i que sense èxit ja que l'ara consellera va aconseguir una nova majoria absoluta. En tractar-se d'un ple extraordinari durant el mes d'agost convocat fa dues setmanes, Rufián ja tenia un compromís personal que no ha pogut canviar, segons ha pogut saber ElNacional.cat. Aquest matí, ha estat la portaveu adjunta d'ERC al Congrés, Teresa Jordà, qui ha ocupat el seu lloc en la reunió de la diputació permanent a la cambra baixa. 

Lluitar contra els estigmes de Santa Coloma

En la seva intervenció durant el ple, Parlon ha recordat els seus inicis a l'ajuntament com a tècnica i després el seu salt a la política, que es va accelerar davant la implicació de l'alcalde de la ciutat en un cas de corrupció: "Vaig fer el salt en un moment convuls per a la nostra ciutat, una crisi institucional sense precedents que va canviar els meus plans de vida", ha rememorat. Entre els moments més complicats dels últims quinze anys també ha afegit la "crisi territorial", en referència a la tardor del 2017, i la sanitària. 

Les seves darreres paraules com a alcaldessa de la ciutat han estat per demanar als regidors que la seva lluita "contra els estigmes i estereotips que ens fan mal com a ciutat" sigui compartida per tot el ple del municipi. "Sempre tindreu una amiga, una veïna, per mi ha estat una lliçó de vida haver estat l'alcaldessa durant 15 anys", ha conclós. 

Mireia González, tercera alcaldessa

Des d'aquest dimarts i almenys fins a les eleccions del maig del 2027 l'alcaldessa de Santa Coloma serà la fins ara regidora i sisena tinent d'alcaldessa, Mireia González. Serà la tercera dona que dirigirà la ciutat, després de Parlon i la històrica Manuela de Madre. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!