La coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, ha afirmat avui al programa ‘Migdia al dia’ del 324 que el seu partit descarta integrar-se al grup d'ERC al Congrés i al Senat, i que, per tant, es quedarà al grup mixt. “Som la formació majoritària al grup mixt i utilitzarem la nostra força per fer política des d’allà”, ha sentenciat Pascal.

Aquestes declaracions de la coordinadora del PDC posen punt final a les especulacions fetes des d’ahir, després que la mateixa Pascal afirmés a El Món a Rac 1 que l'opció que el seu partit s’integrés al grup d’ERC “s’havia de poder parlar”, de la mateixa manera que el líder de CDC al Congrés, Francesc Homs, també va obrir la porta a aquesta possibilitat. 

Pel que fa a les reaccions d'ERC, mentre el senador republicà Santi Vidal ha dit que se sentiria "molt còmode si s'integressin al nostre grup els quatre senadors de Convergència", altres representants com el diputat al Congrés, Joan Tardà, no veien la proposta amb tants bons ulls:

Un cop Pascal ha afirmat que el seu partit finalment no s'integrarà al grup d'ERC, ha anunciat que recorrerà al Tribunal Constitucional la decisió de deixar-los sense grup propi al Congrés i al Senat, ja que estan "convençuts" que el reglament els dóna la raó.

En relació a uns possibles tercers comicis electorals, la també diputada de Junts pel Sí ha dit que no serien cap sorpresa. “El fantasma de les noves eleccions el veig possible”, ha afirmat. En aquest cas, assegura Pascal, “si hi ha noves eleccions al Congrés, “tornarem a fer primàries”.

Encara en qüestions de política espanyola, Pascal ha estat preguntada per l’article d’opinió escrit a El Nacional per Sílvia Requena, que va competir amb Francesc Homs per liderar CDC al Congrés. “Tenim plena confiança amb les decisions preses pels nostres diputats i senadors a Madrid”, ha sentenciat Pascal, després que Requena ha escrit que “la negociació promoguda per Homs a la Mesa del Congrés, sense haver consultat ningú de la recentment estrenada direcció del PDC, no ha donat els fruits esperats”.

Pel que fa a la qüestió de confiança a què s’enfrontarà el president Carles Puigdemont el proper 28 de setembre, la coordinadora del PDC espera que se superarà. Malgrat això, ha volgut remarcar la importància, que, diu, tenen els pressupostos, ja que, sense la seva aprovació, “no hi pot haver consulta [sobre la independència]”. Pascal ha sentenciat que ara “la pilota és a la teulada de la CUP”.