El rei espanyol, Felip VI, defensava aquest dissabte que la Constitució guia el "camí lliure i democràticament emprès" pel poble espanyol ara fa 45 anys. Durant el seu discurs en motiu de la Pasqua Militar des del Palau Reial de Madrid, el monarca va demanar a l'exèrcit tenir un rol fonamentat en preservar la "identitat històrica" d'Espanya. Doncs bé, si aquest dissabte les portades eren reials gràcies als Reis d'Orient que van repartir il·lusió, aquest diumenge repeteixen pel que fa a corones però no pas màgiques. L'ABC obre l'edició amb una imatge gegant del monarca espanyol que mira amb complicitat la seva filla, la princesa Elionor, i titula: "El rei lloa el paper de l'Exèrcit en defensa de la democràcia". A més, critica la ministra de Defensa, Margarita Robles, per "aprofitar l'acte castrense més important de l'any per reiterar les crítiques de Sánchez a Israel i exigir un alto el foc a Netanyahu".
Imatge monàrquica també a El País on s'hi suma també la reina Letícia. Ara bé, el titular principal és sobre la guerra i és alarmant: "La guerra entra en la fase més perillosa de contagi regional".El grup xiïta libanès Hezbollah va anunciar aquest dissabte que havia llançat 62 projectils contra un dels principals centres d'intel·ligència al nord d'Israel, en la seva primera resposta a l'assassinat del número dos del moviment islamista palestí Hamàs, Saleh a l'Arouri, als afores de Beirut.
"El Rei reivindica l'exèrcit per la seva defensa de la Democràcia", informa El Mundo sobre el discurs de Felip VI. El monarca espanyol va presidir la seva desena Pasqua Militar davant del president espanyol, Pedro Sánchez, la ministra Defensa i el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska. Durant el discurs, Felip VI va agrair i reivindicar la tasca de les forces armades, la Guàrdia Civil i el CNI, de qui en va destacar haver complert "amb eficàcia i dignitat" les missions i objectius.
La Razón tampoc sorprèn i repeteix la mateixa imatge de la família reial: "El Rei agraeix als militars 'la defensa del marc de convivència'", titula. El cap de l'Estat va indicar que, gràcies a la feina dels militars, els espanyols poden gaudir de les seves llibertats. El rei va apuntar que la defensa del marc de convivència "democràticament escollit" és testimoni del compromís de l'exèrcit i la Guàrdia Civil amb la societat. Així com de la "lleialtat" amb els aliats, en la recerca d'un món "més just i segur".
La Vanguardia opta per posar en relleu "la projecció internacional de Barcelona" fent referència a la Copa Amèrica. "La Copa Amèrica quadra els seus comptes amb els patrocinis", titula per afegir que la cerimònia inaugural comptarà amb actuacions de Bad Gyal i Sílvia Pérez Cruz. En clau internacional, el rotatiu recorda que ja fa tres mesos que dura la guerra a Gaza l'endemà que el líder de l'ala política de Hamàs, Ismail Haniye, instés el secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, que aprofiti la gira que farà a l'Orient Mitjà per "corregir" els errors del seu país en relació amb el conflicte a la Franja de Gaza.
"Examen jurídic a la llei d'amnistia", indica El Periódico que analitza com serà aquest any judicial clarament marcat per la llei d'amnistia. De fet, el diari recorda un altre any molt marcat per un procés judicial, i recorda el 2018, "marcat per la corrupció, perquè una sentència, la principal del cas Gürtel, va provocar una moció de censura que va fer fora el PP del govern espanyol". Segons el rotatiu, la corrupció ha acaparat el protagonisme dels any judicials "fins que va ser substituïda pel procés".
El titular principal d'El Punt Avui parla d'ell mateix i anuncia que es fusiona amb "La República i l'Econòmic". El rotatiu català explica que a partir d'ara apostaran pels "reportatges i entrevistes" i canviaran la capçalera del cap de setmana, la qual inclourà els tres noms. També protagonista de la portada l’escriptor i periodista Jaume Clotet que ha guanyat el 56è Premi Josep Pla amb La Germandat de l’Àngel Caigut. L’obra de Clotet és un thriller actual amb elements històrics amb un monjo de Montserrat i una mossa d’esquadra com a protagonistes.
Finalment, l'Ara es fixa en "la poderosa ment animal" i publica un estudi que revela capacitats cognitives i comportaments complexos dels animals davant la mort. En clau internacional, el diari no s'oblida que la guerra entre Rússia i Ucraïna segueix i apunta que "la batalla d'Avdíivka, al Donbass, és la nova 'morgue' de la guerra d'Ucraïna".