L'exlehendakari Patxi López no ha aclarit aquest dissabte si es presentarà a la secretaria general del PSOE i ha rigut quan se li ha preguntat si la falta de resposta indica que no descarta fer-ho.

"Això ho direu vosaltres del que he dit jo ara", ha contestat entre rialles als periodistes a l'arribada a Ferraz, on aquest dissabte es reuneix el comitè federal per aprovar que el 39è congrés sigui els dies 17 i 18 de juny.

Així s'ha pronunciat després de deixar sense resposta una primera pregunta, en què se li ha plantejat si es presentarà a la cursa per al lideratge del PSOE. "Avui aprovem el calendari", ha dit, entre somriures.

Pel que fa a la data del congrés, López ha recordat que ell "sempre" ha defensat que aquest procés intern de primàries i congrés hauria de fer-se "com més aviat millor" perquè el PSOE ha de "tancar aquest capítol intern" per dirigir-se a la societat amb "un projecte socialdemòcrata que faci front a la dreta en aquest país".

"Avui posarem per fi data a aquest calendari, m'agradaria que hagués estat abans tot aquest procés, però afortunadament ja tindrem un calendari per tancar el capítol i començar a el que és important", ha assenyalat.