La portaveu del PDeCAT, Maria Senserrich, ha anunciat aquest matí que la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, acudirà a la "convocatòria de la crida nacional" aquest vespre a l'Ateneu de Barcelona, on s'exposarà el manifest fundacional del moviment que impulsa Carles Puigdemont, però no ha volgut avançar si el partit demòcrata s'hi sumarà.

El moviment de Puigdemont es presenta just la setmana en què el PDeCAT celebra la seva primera Assemblea per revisar el projecte del partit. L'alcalde de Molins, Joan Ramon Casals, ha avançat que si el PDeCAT no es compromet amb el moviment de Puigdemont es plantejarà presentar una candidatura per desbancar Pascal al capdavant del partit aprofitant la convocatòria de l'Assemblea.

"Tot el que sigui construir espais d'eixamplament on s'hi senti representada la centralitat del país i les persones que defensen la democràcia, la independència i la República nosaltres hi serem. Però hem d'esperar ser-hi presents avui a aquest acte. A partir d'aquí prendrem una decisió. No la direcció, sinó els associats o els òrgans corresponents a què els associats donin la potestat", ha explicat: "Serem el que els nostres associats ens diguin que volen ser".

La portaveu del PDeCAT ha tret ferro al fet que es plantegi un moviment que entra de ple en l'espai del seu partit, que està liderat pel membre més destacat de la formació demòcrata i que, malgrat tot, desconeixen les propostes que es presentaran aquesta tarda. Ha argumentat que d'això ja se n'havia parlat, que no és en realitat una "cosa novedosa" i que tampoc és una iniciativa "d'avui per demà".

Davant les insistents preguntes sobre aquest moviment, Senserrich ha argumentat fins i tot que seria de "mala educació valorar una cosa que es té poca informació" i ha rebutjar parlar de la possibilitat d'una ruptura o escissió dins del partit. "He de respectar els tempos i ser responsable", ha argumentat.

Senserrich assegura que no hi veu cap voluntat de ruptura amb aquesta iniciativa, i ha evitat acceptar que es tracti d'una opa hostil. En aquest sentit, ha argumentat que es tracta d'un espai per donar encaix a persones que no militen a cap partit polític, i ha atribuït la iniciativa a la voluntat de crear un moviment on tothom s'hi senti còmplice. 

Ha assegurat que escoltaran, "com sempre". "El diàleg i la responsabilitat són les nostres premises com a partit polític", ha assegurat.

Ha avalat les seves paraules recordant que el 21-D ja volien una llista unitària que reflectís la transversalitat de l'independentisme i no va poder ser i se va fer JxCat.

En relació a aquesta marca ha assegurat que el PDeCAT feia temps que estava en tràmits per registrar JxCat com a partit, i que Puigdemont estava al corrent, però que no ha estat fins ara que el ministeri ha donat el vist i plau, per la qual cosa ha volgut desvincular el registre de la marca de l'Assemblea del PDeCAT i d'una possible voluntat de canvi de nom. "JxCat no és només una marca política, un simple canvi de nom no fa la cosa", ha argumentat en ser preguntada si el PDeCAT pretèn canviar de nom.