Després dels mals resultats a les eleccions espanyoles del 23-J, el PDeCAT ha obert un període de reflexió que culminarà el pròxim mes de setembre, amb una assemblea extraordinària per decidir la seva eventual continuïtat o dissolució. Segons ha avançat Europa Press i ha confirmat l'ACN, allà hi abordaran la seva solvència econòmica. El passat 23 de juliol, amb l'independent Roger Montañola com a cap de llista, van perdre els quatre diputats que tenien al Congrés dels Diputats, quedant per darrere del PACMA en nombre de vots. En aquests moments, només tenen representació al món municipal, on conserven més de 200 regidors.

Els mals resultats passen factura al PDeCAT

Sense representació al Congrés, el partit acabarà de decidir aquestes setmanes, en un període de reflexió, el futur del partit. En una assemblea extraordinària al setembre, s'estudiarà si continua existint com a partit o bé abaixen les persianes. La situació és greu perquè no només han perdut la representació al Congrés dels Diputats, sinó que també van perdre representació al Parlament de Catalunya en les eleccions del 2021.

Fonts del partit haurien explicat a Europa Press que aquest mes d'agost volen obrir temps de reflexió per saber i abordar la millor estratègia que poden seguir. Ara bé, també haurien dit que no hi ha pressa per prendre una decisió. Això sí, senten l'obligació d'analitzar com poden reconduir la situació després dels resultats electorals obtinguts en els dos darrers comicis. 

“El partit ha de llegir molt bé les circumstàncies i motius dels resultats. Entenc que són múltiples factors i hem d’analitzar-ho de cara al futur”, afegeixen altres fonts que cita Europa Press. A més, recorden que el partit té més de dos-cents regidors i militants als quals hauran de donar explicacions de qualsevol decisió que es prengui.

Els resultats del PDeCAT el 23-J

Amb els resultats de les eleccions del 23-J, el PDeCAT passa a ser la novena força més votada de Catalunya per darrere de la CUP (setena) i el partit animalista PACMA (vuitè). De fet, el PDeCAT ha obtingut 31.531 vots, mentre que el PACMA, n'hauria sumat 36.302. A més, la majoria dels vots del PDeCAT s'han concentrat a la ciutat de Barcelona, amb 8.760 i 24.104 a tota la seva província, un 76,44% dels seus vots totals. La formació liderada per Montañola forma part del grup de partits que passa a no tenir cap mena de representació.