El secretari general del PSOE i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha enaltit la "reacció exemplar" de les jugadores de la Selecció Espanyola Femenina de Futbol davant de les "actituds i discursos vergonyosos" del president suspès de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, i ha donat a entendre que no pot seguir al capdavant de la federació. "Un no pot aspirar a representar a Espanya i deixar malament a Espanya amb actituds i amb discursos que ens avergonyeixen i que no ens representen", ha afirmat Sánchez aquest dissabte a Màlaga en un acte del PSOE, amb referència al president suspès de la RFEF, del qual no ha pronunciat el seu nom.

El president del govern espanyol ha destacat que "la marca Espanya és la reacció espectacular de la societat espanyola que ha dit juntament amb elles 's'ha acabat', i aquest 's'ha acabat' és amb totes les conseqüències per a tots els dirigents que s'han vist involucrats en aquests lamentables successos". "Les nostres jugadores han guanyat dues vegades: una al camp i després donant al món una lliçó d'igualtat entre homes i dones", ha enaltit Sánchez que s'ha unit al lema 'S'ha acabat' que han impulsat les esportistes i altres sectors per denunciar actituds com les de Rubiales amb el petó sense consentiment a la jugadora Jenni Hermoso després de la final del Mundial Femení.

Sánchez reivindica el feminisme

Sánchez ha reivindicat així "l'onada gegant i imparable" del feminisme impulsada per dones que "han decidit no tornar a sotmetre's mai més als homes, als seus xicots, als seus marits, als seus caps i a presidents de federacions esportives". Davant d'això, ha ressaltat que les dones compten amb "milions d'homes compromesos per aconseguir aquesta igualtat real i efectiva entre homes i dones", un àmbit en el qual ha reconegut que "queden moltíssimes coses per fer" com, segons el seu parer, han demostrat els esdeveniments "absolutament lamentables" relacionats amb Rubiales.

Espanya, intacta, segons Sánchez

A més, el president del govern espanyol en funcions ha assegurat que creu que aquesta polèmica no ha perjudicat la imatge d'Espanya a l'exterior. "Realment la marca Espanya és la reacció exemplar de les jugadores de la Selecció Espanyola de Futbol i la reacció espectacular de la societat espanyola que ha dit juntament amb elles 's'ha acabat'", ha defensat, per incidir que aquest es va acabar és "amb totes les conseqüències" per a "tots els dirigents que s'han vist involucrats en aquests lamentables esdeveniments".

Avís a Feijóo

En la seva intervenció, Sánchez ha retret al líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, que estigui "fent perdre un temps preciós a Espanya" amb la seva "investidura 'fake'" amb l'objectiu de "guanyar temps al capdavant" de la seva formació. El president del govern espanyol en funcions ha subratllat que el procés d'investidura de Feijóo és "una llarga crònica d'un fracàs anunciat" per no comptar amb la majoria absoluta que li permetria convertir-se en president del govern espanyol.

Per a Sánchez, la investidura del líder dels populars és un "camí enlloc", "una mentida" que suposa un "drama" perquè amb ella es fa "perdre el temps a Espanya", un país que no es mereix això i al qual li convé "dir no a un govern del PP avalat per Vox". En aquest sentit, ha retret que el PP "s'inventi excuses", entre elles que el PSOE "no és un partit d'Estat" i que el PP sí que és un partit constitucionalista quan, ha incidit Sánchez, porta "cinc anys incomplint la Constitució en bloquejar la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ)".