El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha cancel·lat part de la seva agenda d'aquest dimecres i ha deixat en l'aire la d'aquest dijous. El líder socialista ha participat aquest matí a la sessió de control al seu executiu que té lloc gairebé tots els dimecres al Congrés dels Diputats. Però de la seva agenda han desaparegut els actes que tenia durant la resta del dia. Havia de participar en el Fòrum Econòmic i Social Mediterrani organitzat per Premsa Ibèrica. El Periódico de España, pertanyent a aquest grup de comunicació, ha informat que l’absència era “inexcusable”. Fonts de la Moncloa confirmen a ElNacional.cat que tot plegat es deu a motius personals i que encara no se sap com podria afectar exactament a l’agenda del líder socialista en les pròximes hores. Alguns mitjans apunten a l’estat de salut del seu sogre. Aquest dimarts, Sánchez ja va haver de cancel·lar la seva participació en l'entrega de premis PIMEC, a Barcelona. 

L’última imatge de Pedro Sánchez és la d’ell abandonant aquest dimecres l’hemicicle del Congrés dels Diputats, després de participar en la sessió de control. Aquest dijous, el president del govern espanyol hauria d’haver fet acte de presència a Brussel·les, on s’estan negociant els ‘top jobs’ per la legislatura europea que acaba d’arrencar després dels comicis continentals del passat 9 de juny. Ell i el seu homòleg alemany, Olaf Scholz, lideren les converses per part dels socialistes europeus. Les fonts de la Moncloa consultades per aquest diari deixen en l’aire el viatge de Sánchez a la capital europea. 

En la sessió de control d'aquest dimecres, Pedro Sánchez ha abaixat el to contra el seu principal adversari polític, Alberto Núñez Feijóo. Malgrat que el líder del PP sí que ha mantingut la seva ofensiva dialèctica contra el president del govern espanyol, el líder socialista s'ha limitat a felicitar el seu partit i el PP per l'acord assolit aquest passat dimarts per renovar el CGPJ i reformar la llei del Poder Judicial. 

No obstant, el líder dels populars ha mantingut l’ofensiva contra el cap de l’executiu espanyol i li ha posat ‘deures’ després d'haver acabat amb "la voracitat del govern espanyol per controlar les institucions de l'Estat". Li ha demanat que els pròxims “acords” que ha de complir el líder socialista són demanar la dimissió del fiscal general, acabar amb la politització del Tribunal Constitucional i donar explicacions pel ‘cas Begoña’.

Pedro Sánchez ha evitat entrar al cos a cos i s’ha limitat a felicitar el principal partit de l'oposició i la seva pròpia formació per l’acord aconseguit aquest dimarts, que va posar punt final a una cúpula dels jutges espanyols caducada des de feia ja cinc anys i mig. I no només això. Ha assenyalat que "queden tres anys de legislatura i molts acords per assolir".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!