El president del govern espanyol estarà “encantat de comparèixer” a la comissió d'investigació del Senat del cas Koldo amb la seva esposa si així ho demana el PP. Així ha reptat aquest dimecres Pedro Sánchez a Alberto Núñez Feijóo en una compareixença a petició pròpia al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre els negocis de Begoña Gómez. Però d’explicacions no n’ha donat gaires. Perquè ha afirmat que totes les informacions sobre un suposat cas de tràfic d’influències són “boles”, “mentides” i “fang”, però no ha entrat a argumentar per què és així. “La meva dona és una professional honesta, seriosa i responsable”, ha afirmat a l’hemicicle ubicat a la carrera de San Jerónimo de Madrid. El líder socialista, tot i assegurar que no vol entrar en un ‘i tu més’ amb el PP, ha replicat que “qui realitza tràfic d’influències són uns altres; amb sobres i feixos de bitllets a dins”, a banda de treure pit que, a diferència d’anteriors governs populars, ell no té cap exministre condemnat per corrupció.

 

El líder del PP, a la seva rèplica posterior i davant la manca d’explicacions del president espanyol sobre l’activitat empresarial de la seva esposa, ha mantingut viva l’amenaça de fer comparèixer Sánchez i Gómez a la cambra baixa. “Com més temps passi sense donar la informació que li demanen els ciutadans, més evident es fa que vol amagar-la; o ho fa avui o ho farà obligat al Senat”, ha manifestat el líder popular des del faristol del Congrés. “No vagi de víctima, perquè no ho és; vagi de president i doni les explicacions clares que li exigeix el seu càrrec”, ha assenyalat el líder del PP a la seva rèplica.

El cas és que, anteriorment, el president del govern espanyol ha recordat que la seva família ha estat víctima d’espionatge “igual que altres polítics d’esquerres i nacionalistes”. Però ha presumit que, en el seu mandat, “s’ha trencat amb la policia patriòtica que va embrutar el nostre país”, així com amb “la idea que la dreta gestionava millor l’economia” i també amb “la majoria independentista que ens va dur, per culpa de Rajoy, a la crisi institucional més greu” que ha patit Espanya.

Pedro Sánchez ha comparegut aquest dimecres al Congrés dels Diputats a petició pròpia. Ho ha fet per abordar tres temes: informar sobre la darrera reunió del Consell Europeu, traslladar al Congrés la posició d’Espanya respecte del reconeixement de l’Estat palestí, i donar explicacions sobre l’activitat empresarial de la seva muller, Begoña Gómez. Sobre aquest darrer cas, ho fa 24 hores després que la Guàrdia Civil descartés que hi hagi indicis de delicte en els negocis de la parella del president espanyol.

Reconeixement de Palestina el 28 de maig

Abans d’abordar la qüestió relativa a la seva esposa, Pedro Sánchez ha anunciat que el Consell de Ministres reconeixerà l’Estat palestí a la reunió que celebrarà el pròxim dimarts 28 de maig. Durant el seu discurs, el líder socialista ha lamentat l'increment de les ofensives russes i israelianes en territori ucraïnès i palestí, respectivament. I ha justificat que, per qüestions morals, Espanya està obligada a lliurar-se a Palestina de la mateixa manera que ho fa amb Ucraïna. També ho faran el mateix dia Irlanda i Noruega. 

"Tinc clar que Benjamin Netenyahu no té un projecte de pau per a Palestina", ha afirmat, a banda d'assegurar que la lluita "legítima" contra Hamàs ha acabat derivant en una resposta de "terror" per part d'Israel, que "fa que la solució dels dos estats estigui en risc de ser viable". Per justificar encara més la decisió de reconèixer l'Estat palestí la setmana vinent, Sánchez ha recordat que el fiscal del Tribunal de la Haia ha demanat la detenció del primer ministre israelià. "La petició d'un alto el foc no és suficient", ha argumentat el president espanyol. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!