El president de Ciudadanos, Albert Rivera, ha volgut col·locar el president espanyol en una situació incòmoda i per dues vegades li ha demanat a la sessió de control del Congrés si  l'executiu que presideix es compromet a no indultar els presos polítics. Pedro Sánchez, però, ha evitat respondre el líder de la formació taronja.

"Recuperi el centre i no perdi el nord, torni a la moderació", li ha respost Sánchez a Rivera, a qui ha nomenat, volgudament, senyor Casado. " A vegades es confonen", ha dir Sánchez irònicament.

Fins a dues vegades Rivera ha preguntat Sánchez si "es pot comprometre que mai farà ús de l'indult" amb els polítics presos, qüestió que Sánchez ha deixat sense contestar.

Sánchez ha replicat Rivera que hi ha enquestes que sostenen que la majoria dels catalans està en contra d'un referèndum d'autodeterminació i en favor d'un major autogovern. "Vostè és la primera força a Catalunya, ofereixi una solució", li ha etzibat el cap de l'executiu espanyol.

"Pacte de la presó"

Albert Rivera ha retret tot el temps al president el "pacte de la presó" i que hi hagi negociat els comptes públics amb els promotors del cop d'Estat a Catalunya a canvi de "indults, impunitat i prebendes". Indults ha afegit, que han defensat Miquel Iceta i Teresa Cunillera.

 

Ha atacat a Sánchez per "fer-se el sord, el ximple o les dues coses" en no contestar la seva pregunta quan dirigents del seu partit ja s'han mostrat favorables a aquesta mesura de gràcia, i si no ho fa -ha dit- "li convido a que convoqui eleccions i porti al seu programa l'indult ".

Sánchez ha aprofitat per buscar el suport de Cs als pressupostos. "Sigui valent i audaç", li ha demanat a Rivera, al qual ha emplaçat a deixar-se arrossegar pel PP en el seu "deriva radical" per parlar amb el govern espanyol i per pactar uns "bons pressupostos".